Thread Closed 
General and Offtopic discussion (Greek language)
08-09-2008, 06:01 PM
tolisspi Wrote:Το μοτερ βαρεσε μπιελα!!!
Θελω την βοηθεια σας

Huh Huh Huh

πως εγινε αυτο ρε συ Τολη????

την ανοιξες την μηχανη???

ΓΙΩΡΓΟΣ - CELICA TA60
[Image: AEU86 AE86 - General and Offtopic discus... language)]
Find all posts by this user
08-09-2008, 08:07 PM
Δεν ξερω αποτι εγινε.
Δεν το εχω ανοιξει. Σε 2 εβδομαδες που θα γυρισει ο μαστορας απο τις διακοπες.
Βασικα μ' εχει πιασει καντεμια. Βρηκα τα TODA γραναζια σε τιμη ευκαιριας και εκανα 1+ μηνα να βρω μηχανικο να τα βαλει. Βρηκα κατι καπακια μηχανης βαμενα, τα εβαλα μονος μου ραισα το καπακι γιατι το παρασφιξα (που να το ξερα οτι ειναι ευαισθηταWink και μου εσπασε μια βιδα οταν βιδωνα το καπακι που καλυπτει τα μπουζι. Το μοτερ αιμοραγουσε. Βγαζω το καπακι που ειχε προβλημα το κολαω, βαζω την ιδια καινουργια φλαντζα και παλι αιμοραγουσε. Το παω στο μαστορα βγαζουμε το καπακι, του βαζουμε κολα στη φλαντζα και παλι αιμοραγουσε. Ωστοσο ποτε δεν το αφησα το μοτερ χωρις να συμπληρωνω λαδι. Δινω για βαψιμο τα μαμα καπακια (μου επιασαν τον κωλο αλλα με εγγυηση εφ'ορου ζωηςWink και παω σημερα με φλαντζα ΤΟΥΟΤΑ, ροδελες μεχρι και βιδες καινουργιες πηρα για το καπακι των μπουζι. Το βαζουμε ωραια και καλα, μιλησαμε για την βελτιωση με τους εκκ κλπ, το παιρνω και μετα απο κανα χλμ αρχισα να το γκαζωνω. Μετα απο κατι χλμετρα αρχισα να ακουω κατι κροταλισματα. Αρχικα νομιζα οτι ηταν το σασμαν γιατι οταν αφηνα το γκαζι ή οταν παταγα αμπραγιαζ ακουγα το κροταλισμα. Το παω στο μαστορα, το ακουει και κοιταει το λαδι (μηπως ειχε ξεμεινειWink αλλα ο δεικτης ηταν πανω απο τη μεση. Μετα το ξανακουει και μου λεει οτι βαρεσε μπιελα αλλα θα πρεπει να το κατεβασουμε για να δουμε την ζημια.
Και λεω. Πω ρε φουστη, φτιαχνουμε το ενα και χαλαει το αλλο.
Δυο τρεις μερες τωρα, 3-4 φορες δεν επαιρνε ευκολα μπροστα. Μου εκανε 2-3 δευτερολεπτα απο το συνηθισμένο. Ηχητικα δεν ειχα παρατηρησει κατι.

Τωρα που θα κατεβει το μοτερ,

**COROLLA EE80 - 4AGE 124HP**
Visit this user's website Find all posts by this user
08-10-2008, 05:46 PM
Υπαρχει περιπτωση να επαθα τη ζημια γιατι οταν αλλαξα τον ιμαντα χρονισμου δεν αλλαξα και τα παρελκομενα του? Αλλα μου φαινεται ασχετο. Απλα ψαχνομαι!

08-10-2008, 09:35 PM
mipos aftos pou to xronise otan allaxtike o imantas to xronise la8os kai gia afto evlepes kai ta alla provlimata ston kinitira???
08-11-2008, 08:23 AM
Αλλαγη ιμαντα, γραναζιων και ρυθμιση αυτων εγινε την ιδια στιγμη. Απο εκεινη τη στιγμη οι διαφορες με πριν ηταν δυο. Η μια ηταν οτι το ρελαντι επεσε κατα 100στροφες και η δευτερη διαφορα ηταν στην επιταχυνση π.χ. εν κινησει με 2α και 2000στροφες επιταχυνοντας μου εκανε κατι σπασιματα στις 2500 και 3000στρ. Κατι σαν σκαλοπατι, κατι σαν να εκοβε και να ξαναεδινε. Μετα τις 3000στρ ροπη/ιπποδυναμη ηταν γραμμικες.
Στην 80σελ εχω ανεβασει μια φωτο απο το DYNO με μαμα μοτερ (ως βελτιωση, φιλτρο, μπουζοκαλωδια, μπουζι ιριδιουWink

08-11-2008, 09:17 AM
Ρε συ Τόλη, μπας και τα έφτυσε ο τεντωτηρας???
Πρόμοιο θόρυβο έκανε και στο δικό μου.
Πάντως για να εξακριβώσετε αν είναι μπιελα ή όχι, μισή ωρα δουλειά είναι (αν δεν εμποδίζει η γέφυραWink.Σηκωστε το και δες.

08-11-2008, 09:58 AM
Αν ηταν ο τεντωτηρας δεν θα επρεπε να το κανει απο την ωρα που το βαζω μπροστα? Στο ρελαντι δεν το κανει. Οταν παω με χαμηλες στροφες, δεν το κανει, αλλα οταν ανεβαζω στροφες και αφησω το γκαζι, τοτε το κανει ή οταν παταω το αμπραγιαζ.
Προς τον παρον το αυτοκινητο ειναι ακινητοποιημενο.
Οταν ερθεις Ακη, θα το δεις και θα το ακουσεις.

08-16-2008, 08:38 AM
Ψαχουλευοντας ολο και κατι βρισκω. Το θεμα ειναι να το εχει και το αυτοκινητο για να το βρω και κει!!!
Γιωργο, θεωρητικα το variable resistor στα μπροστοκινητα πρεπει να βρισκεται στα δεξια της μηχανης, διπλα στο ignitor & coil (πολλαπλασιαστης?) αλλα σε μια φωτο της μηχανης του αυτοκινητου δεν βλεπω κατι τετοιο να υπαρχει. Θα πρεπει να το δω απο κοντα.
[Image: AEU86 AE86 - General and Offtopic discus... language)][Image: AEU86 AE86 - General and Offtopic discus... language)]

08-16-2008, 10:56 AM
δες εδω σε ενα ΑΕ82

ΓΙΩΡΓΟΣ - CELICA TA60
08-16-2008, 12:18 PM
Ευχαριστω!
Θα το κοιταξω, μηπως ειναι λιγο πιο μακρια.

Thread Closed 

Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  General and Offtopic discussion (Greek) #2 nmwisima 569 422,112 12-31-2019 06:49 PM
Last Post: Roku_trueno
  PROJECT : ITBize it !!! GREEK VERSION ... alimonos 112 96,738 01-09-2014 08:21 PM
Last Post: Bean
  New Greek Member: Drift Car Wash DRIFTCARWASH 22 29,769 05-08-2013 10:46 AM
Last Post: nmwisima
  Technical problems (Greek language) dikolotour 1,217 799,309 07-09-2012 10:12 AM
Last Post: Apsogos
  "When" by Euripides! *Greek* nmwisima 3 8,799 07-02-2012 12:04 PM
Last Post: Roku_trueno

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 7 Guest(s)

Contact Us | AEU86 | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication