Technical problems (Greek language)
|
10-25-2010, 12:49 PM
|
|||
|
|||
Α... και πέρι βαλβολίνης,Στο σασμάν βάζω valvoline gl4 (αργούν να ζεσταθούν λίγο αλλά μετα ειναι πολύ καλές.Κάπου είχα διαβάσει ότι οι gl4 γενικά είναι καλυτερες για τα σασμαν μας για να μην πατιναρουν τα συγχρονιζε.
Οσο για το διαφορικό για οεμ,οι βαλβολίνες της μάνας του είναι μιά χαρά,,απλά τα υγρα (από μοτερ-μετάδοση μήν τα κρατας για πολύ καιρό ακόμα και αν δέν κανεις πολλά χλμ ALWAYS SIDEWAYS!!!!! |
|||
10-25-2010, 04:06 PM
|
|||
|
|||
Apsogos Wrote:καλησπερα παιδια, 4age 16v to FR 20VT |
|||
10-25-2010, 04:08 PM
|
|||
|
|||
thanos Wrote:Α... και πέρι βαλβολίνης,Στο σασμάν βάζω valvoline gl4 (αργούν να ζεσταθούν λίγο αλλά μετα ειναι πολύ καλές.Κάπου είχα διαβάσει ότι οι gl4 γενικά είναι καλυτερες για τα σασμαν μας για να μην πατιναρουν τα συγχρονιζε. Δεν ξερω τι παιζει παντως εγω οταν ειχα ειχα βαλει τις gl4 αν θυμαμαι καλα βαραγε γκουπ το σαζμαν κοντα στους κοφτες... 4age 16v to FR 20VT |
|||
10-25-2010, 06:48 PM
|
|||
|
|||
Πετρο, τις Cusco παρ'τες, 1ον επειδη ειναι καλα τα λεφτα, 2ον γιατι δεν σε κοβω να σε ενοχλουν μερικοι κραδασμοι παραπανω, οι οποιοι δεν ειναι και πολλοι (εχω μπει σε προσθιοκινητο με αλουμινενια "συνεμπλοκ" και παλι ηταν ανεκτα....) και 3ον γιατι θα μειωθουν ποοολυ οι μετατοπισεις του μοτερ, ειδικα σε αποτομες αλλαγες. Τωρα για το "χαμηλοτερα", οντως υπαρχουν καποιες βασεις της TRD οι οποιες χαμηλωνουν λιγο το μοτερ, αλλα πρεπει να αλλαξεις ολες τις βασεις με αυτες του κιτ...
Apsogos Wrote:καλησπερα παιδια, ηρθε η ωρα να αλλαξω αμορτισερ γιατι πραγματικα τερματιζουν με το παραμικρο τα tociko που εχω με vogtland 3cm ελατηρια.Σκεφτομαι να βαλω kayaba μαμα διοτι δεν υπαρχει budget πανω απο 350 ευρω.Καποιος φιλος ο Akis ειχε πει καποτε να μπουν απο carina e σε ee90.Εγω εχω το ae92 corolla gti 1.6cc Παιζει αυτη η πατεντα , (επειδη το carina ειναι πιο βαρυ, μηπως ειναι πιο σκληρα του carina και δεν κλ@σουν με τα 3ποντα ελατηρια μου παρακαλω βοηθεια Νομιζω οτι ειναι καθαρα θεμα διαδρομης αμορτισερ. Για να στο θεσω απλα, το αυτοκινητο κρατιεται στο υψος του μονο λογω ελατηριων. Στην θεση αυτη (στο επιθυμητο υψος δλδ θα πρεπει το πιστονι του αμορτισερ σου να βρισκεται περιπου στην μεση της διαδρομης του για να μην τερματιζει και να λειτουργει σωστα. Τωρα στην περιπτωση σου υπαρχουν 2 εναλλακτικες: 1η (μη συνιστωμενη: Αλλαζεις τα ελατηρια σου με ποολυ πολυ σκληρα, η αναρτηση δεν βυθιζεται τοσο στις ανωμαλιες, το αμορτισερ δεν τερματιζει. 2η: Αγοραζεις οποια αμορτισερ θελεις (φυσιγγια με διαδρομη ιδια με τα εργοστασιακα, κοντενεις το γονατο οσο το χαμηλωμα σου (3cm) και κολλας το φυσιγγιο 3εκ πιο κατω. Αποτελεσμα, υποθετοντας οτι οι σκληροτητες των ελατηριων σου ειναι σε νορμαλ πλαισια (αν δεν ηταν θα ημασταν στην περιπτωση 1 και θα ειχες αλλου ειδους προβληματα αλλα δεν θα τερματιζε θα εχεις ενα αμορτισερ του οποιου το εμβολο θα βρισκεται (κοντα στο μεσο της διαδρομης του -> Problem solved! Νομιζω ομως οτι το ειχαμε ξανααναλυσει το ζητημα εδω μεσα σε καποια φαση, αν ψαξεις θα το βρεις, και (χωρις να ειμαι σιγουρος με τα αντιστοιχα σχηματακια γαι ευκολοτερη κατανοηση!Ελπιζω να βοηθησα! JapanPower UoP Racing website UoP Racing videos Racing, because football, basketball, tennis & golf only require ONE ball.... |
|||
10-26-2010, 02:53 PM
|
|||
|
|||
Apsogos Wrote:καλησπερα παιδια, ηρθε η ωρα να αλλαξω αμορτισερ γιατι πραγματικα τερματιζουν με το παραμικρο τα tociko που εχω με vogtland 3cm ελατηρια.Σκεφτομαι να βαλω kayaba μαμα διοτι δεν υπαρχει budget πανω απο 350 ευρω.Καποιος φιλος ο Akis ειχε πει καποτε να μπουν απο carina e σε ee90.Εγω εχω το ae92 corolla gti 1.6cc Παιζει αυτη η πατεντα , (επειδη το carina ειναι πιο βαρυ, μηπως ειναι πιο σκληρα του carina και δεν κλ@σουν με τα 3ποντα ελατηρια μου παρακαλω βοηθεια Νομιζω οτι ειναι καθαρα θεμα διαδρομης αμορτισερ. Για να στο θεσω απλα, το αυτοκινητο κρατιεται στο υψος του μονο λογω ελατηριων. Στην θεση αυτη (στο επιθυμητο υψος δλδ θα πρεπει το πιστονι του αμορτισερ σου να βρισκεται περιπου στην μεση της διαδρομης του για να μην τερματιζει και να λειτουργει σωστα. Τωρα στην περιπτωση σου υπαρχουν 2 εναλλακτικες: 1η (μη συνιστωμενη: Αλλαζεις τα ελατηρια σου με ποολυ πολυ σκληρα, η αναρτηση δεν βυθιζεται τοσο στις ανωμαλιες, το αμορτισερ δεν τερματιζει. 2η: Αγοραζεις οποια αμορτισερ θελεις (φυσιγγια με διαδρομη ιδια με τα εργοστασιακα, κοντενεις το γονατο οσο το χαμηλωμα σου (3cm) και κολλας το φυσιγγιο 3εκ πιο κατω. Αποτελεσμα, υποθετοντας οτι οι σκληροτητες των ελατηριων σου ειναι σε νορμαλ πλαισια (αν δεν ηταν θα ημασταν στην περιπτωση 1 και θα ειχες αλλου ειδους προβληματα αλλα δεν θα τερματιζε θα εχεις ενα αμορτισερ του οποιου το εμβολο θα βρισκεται (κοντα στο μεσο της διαδρομης του -> Problem solved! Νομιζω ομως οτι το ειχαμε ξανααναλυσει το ζητημα εδω μεσα σε καποια φαση, αν ψαξεις θα το βρεις, και (χωρις να ειμαι σιγουρος με τα αντιστοιχα σχηματακια γαι ευκολοτερη κατανοηση!Ελπιζω να βοηθησα! [/quote] καταρχας ευχαριστω για την απαντηση.Αυτο που σκεφτομουν εγω για την αναρτηση απο το carina πχ Που ειναι βαρυτερο ειναι : μηπως και λογικα η συγκεκριμενη αναρτηση ειναι πιο σκληρη απο τις corollas διοτι ''κραταει'' περισσοτερο βαρος σωστα? οποτε ΑΝ μπαινει σε εμενα θα ειχα πιο σφηχτη αναρτηση...τι λες? 4age 16v to FR 20VT |
|||
10-26-2010, 03:27 PM
|
|||
|
|||
Πιθανόν, αλλά μην ξεχνάς ότι η καρίνα ήταν οικογενειακό-ταξιδιάρικο, οπότε όφειλε να έχει άνετη και μαλακιά ανάρτηση που συνεπάγεται εκτός των άλλων μαλακά προοδευτικά ελατήρια... Αν βρείς σταθερές ελατηρίου καρίνα για να συγκρίνεις, του 86 μαμά είναι 1.6-1.8kgr/mm αν δεν κάνω λάθος.
SFD |
|||
10-26-2010, 08:15 PM
|
|||
|
|||
Κυριε μοντερ μας απαλλασετε ει δυνατον απο την παρουσια του ως ανωθι κυριου σπαμερ...
Σας ειμαι υποχρεος Toyota Corolla KE30 + Toyota Corolla AE86 |
|||
10-26-2010, 10:34 PM
|
|||
|
|||
σας ευχαριστω παρα πολυ ολους για τη βοηθεια!αρα......κουσκο και βλεπουμε
|
|||
10-27-2010, 09:28 AM
|
|||
|
|||
Sorry παιδιά, δεν το είδα.
Μπορείτε να μου στέλνετε πμ αν γίνει ανάλογο σπαμ άλλη φορά. danielvanderwoude Wrote:looks like the nmwisima joke saved you in the endhttp://www.jdmbits.com |
|||
10-27-2010, 11:07 AM
|
|||
|
|||
Mοναδα μετρησης σκληροτητας ενος αμορτισερ ...ξερει κανεις?
4age 16v to FR 20VT |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Possibly Related Threads... | |||||
Thread | Author | Replies | Views | Last Post | |
General and Offtopic discussion (Greek) #2 | nmwisima | 569 | 422,145 |
12-31-2019 06:49 PM Last Post: Roku_trueno |
|
PROJECT : ITBize it !!! GREEK VERSION ... | alimonos | 112 | 96,752 |
01-09-2014 08:21 PM Last Post: Bean |
|
New Greek Member: Drift Car Wash | DRIFTCARWASH | 22 | 29,774 |
05-08-2013 10:46 AM Last Post: nmwisima |
|
"When" by Euripides! *Greek* | nmwisima | 3 | 8,799 |
07-02-2012 12:04 PM Last Post: Roku_trueno |
|
Stock AE86 Dynoed (Greek) | Rosedrift | 28 | 25,145 |
04-30-2012 07:55 PM Last Post: Apsogos |
User(s) browsing this thread: 17 Guest(s)