Technical problems (Greek language)
|
12-02-2008, 11:55 PM
|
|||
|
|||
Ασχετο με τα παραπανω.
http://www.billzilla.org/4agmods.htm#160hp Σε καποιο σημειο αναφερει οτι το tvis πρεπει να αφαιρεθει οταν τοποθετουνται μεγαλης διαρκειας εκκετρνοφοροι. Που ειναι το tvis? Και πιο κατω αναφερει οτι για να δουλεψει καλα το μοτερ θα πρεπει οι αυλοι να ειναι αναμεσα σε redtop και bigport. **COROLLA EE80 - 4AGE 124HP** |
|||
12-03-2008, 12:33 AM
|
|||
|
|||
το tvis στην πρωτη σελιδα θα το δεις
http://www.aeu86.org/viewtopic/ae86/t/59...sc/start=0 ειναι τερμα κατω η πλακα με τις 8 τρυπες, ειναι μια φωτο που ειχε βαλει ο Νιονιος οταν ειχε ενα προβλημα. αυτην η πλακα πρεπει να αφαιρεθει και να βιδωσεις την εισαγωγη κατευθειαν στην κεφαλη ετσι λεει οσο για τους αυλους δεν μπορω να καταλαβω πως μπορει να γινει αυτο ΓΙΩΡΓΟΣ - CELICA TA60 |
|||
12-04-2008, 12:07 PM
|
|||
|
|||
Ευχαριστω Γιωργο...
Θα ηθελα να ρωτησω τα εξης: Ποια λαδια να βαζω στο μοτερ? Αυτη την στιγμη εχει κατι συνθετικα 10-40 Τουρκικα λαδια. Θα τα αλλαξω στα 1000χλμ. Ποια λαδια προτεινετε? Δεν τα θελω για extreme καταστασεις γιατι ειμαι στη περιοδο στρωσιματος. Εχω γεμισει 2 φορες το ντεποζιτο με 100 οκτανιων βενζινη. Μηπως ειναι περιττο το γεμισμα με βενζινη 100 οκτανιων? Φυσικα δεν κανει κακο αλλά κανει κακο στη τσεπη. Με 95 οκτανιων μπορω να το στρωσω? [u:ecb3de5018]Εντυπωσεις-παρατηρησεις-σχολια στα πρωτα 650χλμ.[/u:ecb3de5018] - Στο δρομο παει μια χαρα. Βασικα το εχω παει μεχρι τις 3000στρ εξαιρεση 2 φορες που το πηγα 3500-4000στρ για ελαχιστα. Ο ηχος της μηχανης αλλαξε κατα πολυ, περισσοτερο μπασος και ειχε αρκετο καλο τραβηγμα εχοντας 4η στο κιβωτιο. - Το ρελαντι ξεκινα απο 2900στρ (οταν ειναι κρυα η μηχανη και σταθεροποιειται στις 1400στρ. Το αρνητικο ειναι οτι οταν εχω τα φωτα αναμενα και ανοιξει το βεντιλατερ πεφτουν οι στροφες και το αποτελεσμα ειναι να σβηνει. Προσπαθω και το κρατω πατωντας γκαζι. Παλι καλα που στη Κορινθο, το μποτιλιαρισμα δεν ειναι παρα μονο 50-100μετρα το πολυ. - Εχω καποια διαρροη στο καρτερ του λαδιου. Εχει μια ταπα για τα λαδια αλλά εχει και μια ταπα (υποθετω για τον κομπρεσσορα σε ποιο πανω σημειο. Σε αυτην βαλαμε μια βιδα αλλά σταζει μια σταγονα στο τοσο. θα βρω μια άλλη ή θα παραγγειλω τη σωστη απο την ΤΟΥΟΤΑ (αν υπαρχει βεβαια. - Εχω μια αυξηση καταναλωσης βενζινης 20% περιπου σε σχεση με πριν. Σε αυτο, πρωτα απολα παιζει ρολο ο εγκεφαλος αλλά και η αυξημενη συμπιεση, το ανοιγμα των κυλινδρων, οι εκκεντροφοροι. Και εχω αυτη την καταναλωση με 3000στρ, φανταστειτε τι καταναλωση θα εχω οταν ανεβασω στροφες!!! - Ο μηχανικος μου ειπε οτι ενα πολυ καλο στρωσιμο ειναι 5000χλμ, φυσικα με σταδιακη αυξηση των στροφων. Μηπως ειναι πολλα? Με 3000χλμ ειναι καλα? **COROLLA EE80 - 4AGE 124HP** |
|||
12-04-2008, 02:02 PM
|
|||
|
|||
τολη η αυξημενη καταναλωση οφειλεται και στο αστρωτο μοτερ... Η αυξημενη συμπιεση συνηθως περιοριζει την καταναλωση αλλα τωρα εγκεντροφοροι αυξημενες στροφες στο ρελαντι κτλ σιγουρα επιδρουν αρνητικα. Η γνωμη μου ειναι να το δουλευεις με 100αρα. Απο λαδια βαζε ενα τυπικο 10-40 και κανε συχνες αλλαγες. Ασχετο αλλα πιστευω οτι και να καταργησεις το 5ο μπεκ της ψυχρης εκκινησης παλι θα παιρνει μπροστα...ετσι κι αλλιως πρεπει να σηκωσεις κι αλλο στροφες για να μην σβηνει με τα φωτα και τα βεντιλατερ που ανεφερες
|
|||
12-04-2008, 07:32 PM
|
|||
|
|||
μετα το στρωσιμο Τολη να βαλεις ενα καλο συνθετικο λαδι για να εισαι σιγουρος για τα μεταλλα που εχεις ακριβοπληρωσει.
η 100αρα βενζινα επιβαλετε σε μοτερ μεγαλης συμπιεσης για να μην υπαρξει προαναφλεξη οσο για την καταναλωση οπως τα ειπες, αλλωστε με σκετο αερα δεν βγαινει δυναμη. για την διαρροη που εχεις στο καρτερ απο που ειναι? αν ειναι απο την ταπα θες την ιδικη φλαντζα ταπας αν ειναι ο γυρος με τα βιδακια βγαλτε το καρτερ και φλαντζοκολλα αν εχεις διαρροη απο ταπα στον κορμο βαλε ροδελα μπρουτζινη ή κολλα για στεγανοτητα στο πασο. οσο για το στρωσιμο θελει υπομονη για να εισαι σιγουρος και εγω στην θεση σου θα τα ειχα αλλαγμενα τα πρωτα λαδια στα 500χλμ. και τα δευτερα αλλα 1000χλμ και μετα ενα καλο λαδι και κανονικες αλλαγες επισης μετα τα 1000-1500χλμ πηγαινε στο μαστορα για μια ακομα συσφηξη κεφαλης και εισαι ετοιμος ψυγειο λαδιου εχεις? αν οχι να βαλεις ενα χρειαζεται σε εναν τετοιο κινητηρα και οχι σαν αυτο που εχει η ΤΟΥΟΤΑ απο το φιλτρο στο καρτερ. ΓΙΩΡΓΟΣ - CELICA TA60 |
|||
12-04-2008, 08:08 PM
|
|||
|
|||
kozani37 Wrote:... και οχι σαν αυτο που εχει η ΤΟΥΟΤΑ απο το φιλτρο στο καρτερ. γιατί τι έχει αυτό ρε Γιώργο ?πάνω από 115 βαθμούς δεν είδα ποτέ ... και έιναι και "κρυμμένο" πίσω από τον προφυλακτήρα AE86 FANATIC!!! |
|||
12-04-2008, 08:37 PM
|
|||
|
|||
- Οσον αφορα για τα λαδια απλα ηθελα την επιβεβαιωση σε αυτο που σκεφτομουν.
- Δεν πηρα απαντησ για τα χλμ του στρωσιματος. τα 5000χλμ δεν ειναι καπως πολλα? - Για το καρτερ κοιτα σε αυτη την φωτο τις χρυσαφι "βιδες". Ο μαστορας εχει βαλει μια βιδα ως ταπα (αν και μου φαινεται σαν μπουλονι. Πηρα μια βιδα για ταμα με ροδελα. Ακυρο για παραγγελια γιατι το σημειο αυτο δεν μπαινει ταπα αλλά κατι σαν την φωτο. Για σιγουρια θα ξανακοιταξω το καρτερ. http://www.aeu86.org/download/ae86/id/10822.jpg http://www.aeu86.org/download/ae86/id/10821.jpg - Για την συσφιξη κεφαλης αν δεν μου το κανει ο μηχανικος θα του το προτεινω. - Ψυγειο λαδιου εχω ενα μαμα απο ενα "σπασμενο" ΑΕ82 GT. Ο μηχανικος δεν εβαλε τα μεταλλικα σωληνακια (ενας σκελετος που ειναι αλλά εβαλε μαρκουτσια και μονο μαρκουτσια. Το ενα ερχεται απο το φιλτρο λαδιου και το αλλο δεν ξερω που παει. Θα το δω και θα σου πω. Κατι ασχετο. Επειδη αυτη η εταιρεια εχει ενα χρεος προς εμενα (λογω της ακυρωσης της παραγγελιας της TODA shims kit), να αγορασω αυτα τα οργανακια? http://www.rhdjapan.com/jdm-low/Defi-Rac...eter-50888 http://www.rhdjapan.com/jdm-low/Defi-Rac...eter-50949 **COROLLA EE80 - 4AGE 124HP** |
|||
12-04-2008, 08:43 PM
|
|||
|
|||
Τόλη στο πίσω μέρος έβαλε βαλβίδα για οργανο θερμοκρασίας λαδιού.
τα άλλα δύο έιναι για τι πράμα ? δεν πιστεύω να το τουρμπίσεις κι εσύ ??? AE86 FANATIC!!! |
|||
12-04-2008, 08:46 PM
|
|||
|
|||
τα οργανάκια έιναι ωραία αλλα πανάκριβα !!! μήπως να ψάξεις αλλού ?
http://www.merlinmotorsport.co.uk AE86 FANATIC!!! |
|||
12-04-2008, 09:13 PM
|
|||
|
|||
Οι αλλες δυο μηπως ειναι και για κομπρεσσορα. Μην ξεχνας οτι το μπλοκ μου ειναι κομπρεσσορατο.
Οσον αφορα για τα οργανακια, επειδη ειμαι μουρλος θελω να φωτιζονται οι αριθμοι και οχι ολο το πανελ.! (αντε γεια **COROLLA EE80 - 4AGE 124HP** |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Possibly Related Threads... | |||||
Thread | Author | Replies | Views | Last Post | |
General and Offtopic discussion (Greek) #2 | nmwisima | 569 | 420,255 |
12-31-2019 06:49 PM Last Post: Roku_trueno |
|
PROJECT : ITBize it !!! GREEK VERSION ... | alimonos | 112 | 96,433 |
01-09-2014 08:21 PM Last Post: Bean |
|
New Greek Member: Drift Car Wash | DRIFTCARWASH | 22 | 29,648 |
05-08-2013 10:46 AM Last Post: nmwisima |
|
"When" by Euripides! *Greek* | nmwisima | 3 | 8,775 |
07-02-2012 12:04 PM Last Post: Roku_trueno |
|
Stock AE86 Dynoed (Greek) | Rosedrift | 28 | 25,064 |
04-30-2012 07:55 PM Last Post: Apsogos |
User(s) browsing this thread: 8 Guest(s)