Technical problems (Greek language)
12-08-2008, 02:50 PM
Rosedrift Wrote:ρε τι παθαμε με τα κωλοψυγεια! Smile αν σπασει μοτερ εξαιτιας ενος κωλοψυγειου και λαδιου κιολας πρεπει να εισαι τουλαχιστον γκαντεμης.

Μπας και εχετε να προτεινετε τπτ σε σχεση με ευθυγραμμιση της ΑΕ ειδα τα μαμα specs στο manual και δινουν τα εξης:
caster:3 40'
camber: +20' (αν ειναι δυνατον!!!)
και toe:+1mm απο ακρη σε ακρη

επειδη δεν ειμαι drifter θελω να προσανατολισω τις ρυθμισεις σε οσο το δυνατον πιο στριφταδικες καταστασεις.Δοκιμασα -2 camber και 3 50' caster και το μπροστινο κραταει υπερβολικα καλα που μου το γυριζει σε κωλους...θελω στο οριο να ειμαι ελαφρα υποστροφικος οποτε θα παιξω σιγουρα με λιγοτερο camber. το σκαλωμα το εχω φαει με τις συγκλισεις-αποκλισεις εχετε τπτ να προτεινετε?

ναι να γίνεις drifter... Big Grin

[Image: AEU86 AE86 - Technical problems (Greek language)]
Find all posts by this user
12-08-2008, 04:55 PM
alimonos Wrote:Γιώργη και το δικό μου που είναι μαμά με σφιγκτήρες είναι και δεν παθαίνει τπτ παρά τις 7άρες και 8άρες που μπορεί να σηκώνει ... απλά πρέπει η διάμετρος του σωλήνα, ο τύπος του και οι σφιγκτήρες να είναι τα πρέποντα !!!
Κοίτα Τόλη και το ψυγείο λαδιού μην είναι βουλωμένο !!! :wink:

δεν καταλαβες ρε γιωργη... το δικο σου ψυγειο δεν ειναι σε συνδεση ετσι ωστε να εχει πιεση και ουτε στο καρτερ που ειναι συνδεμενο εχει πιεση , του Τολη ομως ειναι διαφορετικα συνδεμενο και εχει μεγαλη πιεση.
και το δικο μου με σφιχτηρακια ηταν αλλα τωρα που το κανω οπως ειναι του Τολη θελουν ολα αλλαγμα - ανταπτορας - μαρκουτσια με ρακορ - ψυγειο και η τρυπα στο καρτερ ταπομα

ΓΙΩΡΓΟΣ - CELICA TA60
12-08-2008, 08:50 PM
πάσο τότε ...
νόμιζα έχετε ακόμα τη μαμά συνδεσμολογία Confused

AE86 FANATIC!!!
12-08-2008, 08:59 PM
Το πρωτο
http://cgi.ebay.com/Toyota-Celica-gt-gt4....m63.l1177
ή το δευτερο?
http://cgi.ebay.com/Oil-Cooler-Kit-Toyot....m63.l1177

Θερμοστατη θελουμε?

**COROLLA EE80 - 4AGE 124HP**
Visit this user's website Find all posts by this user
12-09-2008, 05:50 PM
Το πρωτο ειναι ελαφρως μεγαλυτερο. Επισης μοιαζει πιο ¨προσεγμενο¨. Οσο για τον θερμοστατη θα ψηφιζα ναι. Ο λογος? Το λαδι εχει σωστες λιπαντικες ιδιοτητες σε ενα μικρο ευρος θερμοκρασιων. Οταν λοιπον ειναι πολυ κρυο ΔΕΝ λιπαινει σωστα. Ειδικα το χειμωνα το να εχεις ενα θερμοστατη θα βοηθησει στο να φτανει το μοτερ σε θερμοκρασια λειτουργειας πιο γρηγορα....

JapanPower

UoP Racing website
UoP Racing videos

Racing, because football, basketball, tennis & golf only require ONE ball....
12-09-2008, 08:58 PM
το θεμα σασμαν ειχε αισιο τελος , το σασμαν επισκευασθηκε με μεγαλη επιτυχια χαρις τον συνδυασμο δυο σασμαν. και για να μπω σε λεπτομερειες τα δυο σασμαν που ειχα ενα το δικο μου και ενα απο το σαβουρι που πηρα ηταν διαφορετικα, δλδ το δευτερο ηταν Τ50/20 (ηταν μετατροπηWink ενω το δικο μου Τ50/22 αυτο το καταλαβα αφου κατεβασα το δικο μου και εδω εχουμε καποιες σοβαρες διαφορες μεταξυ των δυο.
κατα΄ρχην οι σχεσεις των σασμαν ειναι ιδιες αλλα υπαρχει διαφορα στους αυλακοτους και καταληγουν σε διαφορετικα καρε στο κεντρικο. το δε Τ50/20 εχει 20 δοντια καρε και 2mm λεπτοτερος απο τον Τ50/22 που εχει 22 δοντια.
ενα αλλο χαρακτηριστηκο ειναι οτι το Τ50/20 εχει ολα τα ρουλεμαν σφαιρικα σε σχεση με το 22 που εχει τα ρουλεμαν του τρελου με κυλινδρικες μπιλιες τυπου NUP αυτος ο τυπος εχει διπλασιες αντοχες . για παραδειγμα δυο ρουλεμαν στις ιδιες διαστασεις αλλα διαφορετικου τυπου εχει το σφαιρικο 14000Ν αντοχη ενω το NUP 28000Ν. αυτά τα στοιχεια είναι από βιβλιο αντιστοιχιας ρουλεμαν
εδω ομως εχω διαπιστωσει και κατι ακομα σε σχεση με τα σασμαν Τ50/22 οτι και αυτα χωριζονται σε δυο κατηγοριες και αυτο το λεω γιατι το σασμαν που εχει το celica με τον 2ΤΒ κινητηρα ,το σασμαν στον αυλακωτο εχει σφαιρικα ρουλεμαν και στον τρελο NUP , το δε σασμαν της 4AGE ειναι ολα τα ρουλεμαν τυπου NUP και στον τρελο και στον αυλακωτο αρα τα πιο καλα και ανθεκτικα Τ50 ειναι απο 4AGE και μπορειτε να το καταλαβετε ευκολα οταν βγαλετε την χελωνα και δειτε τα μπροστα ρουλεμαν

τωρα θα σας πω τι εκανα εγω με τα δυο αυτα σασμαν.
το Τ50/20 εχει ενα καλο και αυτο ειναι οτι τα περισοτερα ρουλεμαν υπαρχουν στο εμποριο σε σχεση με το Τ50/22 που δεν υπαρχει ουτε ενα ρουλεμαν παρα μονο στην ΤΟΥΟΤΑ και οι τιμες ειναι φαρμακι.
και για να μπουμε σε λεπτομεριες οι διαφορες ειναι οτι και στους δυο αυλακωτους τα ρουλεμαν εχουν την ιδια εσωτερικη διαμετρο 30mm ενω στην εξωτερικη διαφερουν.
αυλακωτος Τ50/22 εχει εξωτερικη 63mm εσωτερικη 30mm και το ρουλεμαν του μπριστιρεκ εξωτερικη 68mm εσωτερικη 30mm
αυλακωτος Τ50/20 εχει εξωτερικη 62mm εσωτερικη 30mm το ιδιο ειναι και το μπριστιρεκ και αυτην η διασταση υπαρχει στο εμποριο και το νουμερο του ρουλεμαν ειναι 6206Ε και ειναι και φθηνα περιπου 10ευρο το ενα
στο εμποριο υπαρχει το 62mm και το επομενο ειναι 70mm με εσωτερικη 30mm. με 63mm και 68mm δεν υπαρχει.
ετσι οπως βλεπετε αλλαζει μονο η εξωτερικη διαμετρο δλδ εκει που παταν τα ρουλεμαν στα κουτια. βαζοντας λοιπον στον δικο μου αυλακωτο 22 τα ρουλεμαν 6206 και χρησημοποιοντας τα κουτια (καπακιαWink απο το 20 εκανα μια καλη και φθηνη επισκευει. το κοστος 45ευρο 4 ρουλεμαν.
και παμε παρακατω. ενα αλλο προβλημα στο δικο μου σασμαν ηταν το γραναζι της οπισθεν που ηταν παρα πολυ φθαρμενο μαζι με το εξωτερικο μελος της κουβαριστρα που βρισκετε μεταξι οπισθεν και πεμπτης και αντικαταστηθηκαν απο το Τ50/20 που ηταν ομοια.
κατι αλο που χρειαστηκε να γινει ειναι μια αποστατικη ροδελα στον τορνο που μπαινει στην χελωνα στο ρουλεμαν του μπριστηρεκ αφου εχω πλεον αλλαξει την διαμετρο . αυτή η ροδελα υπαρχει στην χελωνα από κατασκευης αλλα επιδη αλλαξα την διαμετρο επρεπε να κανω μια άλλη με μικροτερη εσωτερικη διαμετρο για να πατησει το ρουλεμαν των 62mm εναντι των 68mm που πατουσε πρωτα.
συν αυτο καινουργιες τσιμουχες μπρος - πισω
Κατοπιν φλαντζοχαρτο 0.25 για κοψιμο φλαντζας και φλαντζοκολλα.
Ένα λεπτομερες πλυσιμο με βενζινα ένα – ένα ολα τα εξαρτηματα για να καθαρισουν από τυχων γρεζια και βρωμιες και λαδομα κατά το μονταρισμα και ετοιμο το σασμαν

και λιγο οπτικο υλικο

ο αυλακωτος φιλο και φτερο
οι δυο αυλακωτοι αριστερα ο 22 και δεξια 20
το γραναζι της οπισθεν φαγωμενο στα μικρα δοντια εκει που πιανει η κουβαριστρα
το ιδιο και κουβαριστρα
οι ροδελες αριστερα η φτιαχτη με μικροτερη εσωτερικη διαμετρο δεξια η μαμα
τα ρουλεμαν αριστερα τυπου NUP και δεξια το σφαιρικο
η χελωνα με την ροδελα στην υποδοχη του μπριστιρεκ και κοψιμο φλαντζας και καινουργια τσιμουχα
το σασμαν επισκευασμενο καθαρισμενο, φλαντζοκολλα γυρο - γυρο ετοιμο για κλεισιμο
τα τρια ρουλεμαν του αυλακωτου ειναι αλλαγμενα και ενα του τρελου συν το γραναζι της οπισθεν μαζι με το εξωτερικο μελος της κουβαριστρας
το τελικο αποτελεσμα ετοιμο για τοποθετηση

το σασμαν πλεον γυρναει παρα πολυ γλυκα και αθορυβα και ετσι οπως εγινε τωρα μπορει να επισκευαζετε φθηνα απο θεμα ρουλεμαν Cool
ελπιζω να μην σας ζαλισα Tongue

ΓΙΩΡΓΟΣ - CELICA TA60
12-09-2008, 09:28 PM
SIMPLY UNPAIKTABLE!!! Respect!

AE86 FANATIC!!!
12-10-2008, 02:40 AM
Γιωργη εισαι πολύ μπροστα Respect! Respect! Respect!

12-10-2008, 09:10 AM
Θα αναφερθω για μενα...
ποσα σασμαν πρεπει να χαλασω για να πετυχω το τελειο τελικο αποτελεσμα? Banging head
Γιωργο εισαι και ο πρωτος! Respect!

**COROLLA EE80 - 4AGE 124HP**
12-10-2008, 10:57 AM
Αρχοντας δικε μου.... Hurray!

Ασε γιατι μου φαινεται οτι ο δισκος μου με αφηνει και δεν ξερω αν θα την βγαλει μεχρι την συναντηση της Πατρας!!!! Banging head

Toyota Corolla KE30 + Toyota Corolla AE86

Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  General and Offtopic discussion (Greek) #2 nmwisima 569 422,145 12-31-2019 06:49 PM
Last Post: Roku_trueno
  PROJECT : ITBize it !!! GREEK VERSION ... alimonos 112 96,752 01-09-2014 08:21 PM
Last Post: Bean
  New Greek Member: Drift Car Wash DRIFTCARWASH 22 29,774 05-08-2013 10:46 AM
Last Post: nmwisima
  "When" by Euripides! *Greek* nmwisima 3 8,799 07-02-2012 12:04 PM
Last Post: Roku_trueno
  Stock AE86 Dynoed (Greek) Rosedrift 28 25,145 04-30-2012 07:55 PM
Last Post: Apsogos

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 23 Guest(s)

Contact Us | AEU86 | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication