Technical problems (Greek language)
|
01-10-2009, 06:39 PM
|
|||
|
|||
οποτε.....μαμα εκκεντροφορους.....
**COROLLA EE80 - 4AGE 124HP** ![]() |
|||
01-10-2009, 09:00 PM
|
|||
|
|||
οταν εχουν προβλημα τα κυλινδρακια του συμπλεκτη ρε Τολη φαινετε εντονα στο πενταλ. εσυ δεν ειδες καμια διαφορα στο πενταλ ???
ΓΙΩΡΓΟΣ - CELICA TA60 ![]() |
|||
01-10-2009, 09:30 PM
|
|||
|
|||
Οχι...καμια διαφορα. Απλα ενα μεσημερι δεν εμπαιναν οι ταχυτητες (δηλ απο εχθες
![]() Παντως το μοτερ παει πολυ καλα με τον δικο μου εγκεφαλο αλλά δεν κραταει ρελαντι. **COROLLA EE80 - 4AGE 124HP** ![]() |
|||
01-11-2009, 11:34 AM
|
|||
|
|||
Οταν λεμε "κολλησε το μοτερ" τι εννουμε? Ποια ειναι η δυσλειτουργια του μοτερ?
Εχω μια υποψια! **COROLLA EE80 - 4AGE 124HP** ![]() |
|||
01-11-2009, 06:12 PM
|
|||
|
|||
ευχομαι να μην σου συμβει κατι τετοιο Τολη.
συνηθως ενα μοτερ μπορει να κολλησει απο εντονες τριβες ή μεγαλες θερμοκρασιες κατα την λειτουργια του και αυτο μπορει να οφειλεται οταν π.χ. ο κινητηρας δουλεψει παρατεταμενα χωρις λαδια ή αν δεν εχει νερα ή ακομα και οι λαθος ανοχες σε μια επισκευη. οι τριβες ανεβαζουν θερμοκρασιες και οι θερμοκρασιες αυξανουν τις τριβες γιατι τα μεταλλα διαστελλονται και συστελλονται. σε αυτες τις περιπτωσεις ο κινητηρας δεν αποδιδει σωστα και δουλευει σφικτα μεχρι που μπορει να σβησει απο μονος του. αν ενας κινητηρας παθει τετοια ζημια συνηθως οι περισσοτεροι τον αντικαταστουν και καποιοι αλλοι αναλογα με την φθορα που εχει δημιουργηθει και το κοστος τον επισκευαζουν. αλλα εχω δει περιπτωσεις που οι κινητηρες απο μεγαλες θερμοκρασιες εχουν καταστραφει (πετσικαρισμα κορμου ![]() ΓΙΩΡΓΟΣ - CELICA TA60 ![]() |
|||
01-11-2009, 07:13 PM
|
|||
|
|||
tolisspi Wrote:........δοκιμαστικα και μονο παλι ανεβασα στροφες και παλι στις 4000-4500 πηγα να κανω αλλαγη απο 4η προς 5η και παλι ΔΕΝ ΕΜΠΑΙΝΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! Και μια απο τα ιδια. Οταν επεσαν οι στροφες εμπαιναν λουκουμι. Πρωτη φορα μου το κανει! Και να η βολτα με τον γερανο! Κυριακατικη βολτα με την Hellas service! ![]() ![]() Αν και μ' αρεσουν οι ιστοριουλες δεν θα πω πολλα... Χθες βραδυ μου εκανε κατι κολπα. Πηγαινα με 4000στρ και ξαφνικα κι αποτομα το στροφομετρο τρελαθηκε (κανοντας το μοτερ σκορτσαρισματα ![]() ![]() Το πρωι δοκιμαζω να το βαλω μπροστα. Εφθασε 2500στρ και μετα οπως συνηθως οι στροφες αρχισαν να κατεβαινουν. Σκεφθηκα να το κανω μια βολτα πηγαινοντας να παρω την κοπελα μου απο το σπιτι της που ειναι 6χλμ μακρια. Στο δρομο μια χαρα. Επειδη την περιμενα το αφησα στο ρελαντι, μια χαρα. Μετα δεν προλαβα να κανω 1χλμ (ισως συμπτωματικα, πατησα και μια γουβιτσα ![]() ![]() ![]() Εχω μεινει απο αντλια 3 φορες. Η αντλια ειναι εξωτερικη και αποτι μου ειπε ο μηχανικος μονο στα καρμπυρατερ εβαζαν εξωτερικη, στα injection εσωτερικη. Οταν ειχε γινει ηαρχικη μετατροπη, κρατησαν το μαμα ντεποζιτο και εβαλαν εξωτερικη τρομπα. Επισης ο μηχανικος μου ειπε οτι ειναι λαθος το σημειο που την εχουν βαλει γιατι θελει κατω απο το ντεποζιτο και οχι πανω ή στη μεση, σχετικα, οσον αφορα την πιεση κλπ. Αυτα....και ειπα να μην πω πολλα... **COROLLA EE80 - 4AGE 124HP** ![]() |
|||
01-11-2009, 08:16 PM
|
|||
|
|||
και εγω εξωτερικη αντλια εχω γιατι και το δικο μου μετατροπη ειναι αλλα εχω αλλαξει και την διαμετρο του σωληνα απο μεσα απο το ρεζερβουαρ μεχρι μπροστα στην μηχανη και ποτε δεν ειχα προβλημα.
υπαρχουν αντλιες εξωτερικες και εσωτερικες. πολλα ευρωπαικα οπως τα οπελ τις ειχαν απ΄εξω τις αντλιες. οι αντλιες για τα καρμπ ειναι διαφορετικες με μικροτερες παροχες και λιγα λιτρα ανα ωρα ενω αυτες που εχουμε εμεις νομιζω ειναι στα 255 λιτρα ανα ωρα και γιαυτο θελουν και μεγαλυτερες παροχες ΓΙΩΡΓΟΣ - CELICA TA60 ![]() |
|||
01-11-2009, 10:23 PM
|
|||
|
|||
να αλλάξεις βενζινάδικο αν ξαναέκαψες αντλία !!! κι εγώ στο παλιό αμάξι εξωτερική την έιχα και δεν είχε πάθει ποτέ τπτ εκτος από μια φορά που έβαλα βενζινολάσπη σε ένα πούστη βενζινά !!! έβαλα μια άλλη και όλα καλά !!!
AE86 FANATIC!!! |
|||
01-11-2009, 10:25 PM
|
|||
|
|||
Γιώργη οι αντλίες για τα καρμπς έχουν μεγάλη παροχή αλλά μικρότερα bar πίεση σε σχέση με τις "ψεκαστές" :wink:
AE86 FANATIC!!! |
|||
01-12-2009, 12:55 AM
|
|||
|
|||
Η πρωτη φωτο ειναι απο πισω προς τα μπροστα και η αντλια ειναι πισω απο την βαση του κοτσαδορου
Η δευτερη φωτο ειναι απο μπροστα προς τα πισω και φαινεται αυτη η κακοτεχνια της αντλια βενζινης Ειναι απο Opel calibra 2T. Αλλα οπως λεει ο Γιωργος, εαν δεν εχει γινει σωστη δουλεια, τι να λεει! **COROLLA EE80 - 4AGE 124HP** ![]() |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Possibly Related Threads... | |||||
Thread | Author | Replies | Views | Last Post | |
Greek 86 owners meet | FanIsHere | 0 | 142 |
02-20-2025 05:34 PM Last Post: FanIsHere |
|
General and Offtopic discussion (Greek) #2 | nmwisima | 569 | 435,940 |
12-31-2019 06:49 PM Last Post: Roku_trueno |
|
PROJECT : ITBize it !!! GREEK VERSION ... | alimonos | 112 | 99,601 |
01-09-2014 08:21 PM Last Post: Bean |
|
New Greek Member: Drift Car Wash | DRIFTCARWASH | 22 | 30,618 |
05-08-2013 10:46 AM Last Post: nmwisima |
|
"When" by Euripides! *Greek* | nmwisima | 3 | 8,949 |
07-02-2012 12:04 PM Last Post: Roku_trueno |
User(s) browsing this thread: 27 Guest(s)