Technical problems (Greek language)
01-10-2009, 06:39 PM
οποτε.....μαμα εκκεντροφορους.....

**COROLLA EE80 - 4AGE 124HP**
[Image: AEU86 AE86 - Technical problems (Greek language)]
Visit this user's website Find all posts by this user
01-10-2009, 09:00 PM
οταν εχουν προβλημα τα κυλινδρακια του συμπλεκτη ρε Τολη φαινετε εντονα στο πενταλ. εσυ δεν ειδες καμια διαφορα στο πενταλ ???

ΓΙΩΡΓΟΣ - CELICA TA60
Find all posts by this user
01-10-2009, 09:30 PM
Οχι...καμια διαφορα. Απλα ενα μεσημερι δεν εμπαιναν οι ταχυτητες (δηλ απο εχθεςWink
Παντως το μοτερ παει πολυ καλα με τον δικο μου εγκεφαλο αλλά δεν κραταει ρελαντι.

01-11-2009, 11:34 AM
Οταν λεμε "κολλησε το μοτερ" τι εννουμε? Ποια ειναι η δυσλειτουργια του μοτερ?
Εχω μια υποψια!

01-11-2009, 06:12 PM
ευχομαι να μην σου συμβει κατι τετοιο Τολη.
συνηθως ενα μοτερ μπορει να κολλησει απο εντονες τριβες ή μεγαλες θερμοκρασιες κατα την λειτουργια του και αυτο μπορει να οφειλεται οταν π.χ. ο κινητηρας δουλεψει παρατεταμενα χωρις λαδια ή αν δεν εχει νερα ή ακομα και οι λαθος ανοχες σε μια επισκευη. οι τριβες ανεβαζουν θερμοκρασιες και οι θερμοκρασιες αυξανουν τις τριβες γιατι τα μεταλλα διαστελλονται και συστελλονται.
σε αυτες τις περιπτωσεις ο κινητηρας δεν αποδιδει σωστα και δουλευει σφικτα μεχρι που μπορει να σβησει απο μονος του.
αν ενας κινητηρας παθει τετοια ζημια συνηθως οι περισσοτεροι τον αντικαταστουν και καποιοι αλλοι αναλογα με την φθορα που εχει δημιουργηθει και το κοστος τον επισκευαζουν. αλλα εχω δει περιπτωσεις που οι κινητηρες απο μεγαλες θερμοκρασιες εχουν καταστραφει (πετσικαρισμα κορμουWink

ΓΙΩΡΓΟΣ - CELICA TA60
01-11-2009, 07:13 PM
tolisspi Wrote:........δοκιμαστικα και μονο παλι ανεβασα στροφες και παλι στις 4000-4500 πηγα να κανω αλλαγη απο 4η προς 5η και παλι ΔΕΝ ΕΜΠΑΙΝΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! Και μια απο τα ιδια. Οταν επεσαν οι στροφες εμπαιναν λουκουμι. Πρωτη φορα μου το κανει!
Αυριο θα παω στο μηχανικο και εκτος του οτι θα του αναφερω το αωτερω προβλημα, θα βαλω και τον δικο μου εγκεφαλο για να δω πως θα παει στο δρομο (δεν τον εχω δοκιμασει, θα προλαβω ή θα μεινω απο σασμαν και θα κανω παλι βολτα με τον γερανο?)

Και να η βολτα με τον γερανο! Κυριακατικη βολτα με την Hellas service!
[Image: AEU86 AE86 - Technical problems (Greek language)][Image: AEU86 AE86 - Technical problems (Greek language)]

Αν και μ' αρεσουν οι ιστοριουλες δεν θα πω πολλα...
Χθες βραδυ μου εκανε κατι κολπα. Πηγαινα με 4000στρ και ξαφνικα κι αποτομα το στροφομετρο τρελαθηκε (κανοντας το μοτερ σκορτσαρισματαWink, μια 2000 και απο την αλλη 3000. Αυτο κρατησε για 3-4 δευτερα. Μετα καπως εφτιαξε αλλά μετα παλι τα ιδια.Αυτο κρατησε για 3-4 χλμ μεχρι που το παρκαρα εξω απτο σπιτι μου. Το αφησα να δουλεψει στο ρελαντι και ηταν κανονικα στις 1200στρ (αυτο το ρελαντι εχω με τον δικο μου εγκεφαλοWink. Σκεφθηκα οτι θα εχω προβλημα με πιστονι. Τοσα ξερω, τοσα σκεφθομαι.
Το πρωι δοκιμαζω να το βαλω μπροστα. Εφθασε 2500στρ και μετα οπως συνηθως οι στροφες αρχισαν να κατεβαινουν. Σκεφθηκα να το κανω μια βολτα πηγαινοντας να παρω την κοπελα μου απο το σπιτι της που ειναι 6χλμ μακρια. Στο δρομο μια χαρα. Επειδη την περιμενα το αφησα στο ρελαντι, μια χαρα. Μετα δεν προλαβα να κανω 1χλμ (ισως συμπτωματικα, πατησα και μια γουβιτσαWink η μηχανη εσβησε! Δεν επαιρνε μπροστα. Γυριζε η μιζα αλλά δεν επαιρνε μπροστα. Σκεφθηκα οτι μπορει να ηταν η τρομπα βενζινης αλλά... Καλεσα την οδικη βοηθεια, ο οδηγος δοκιμασε αν εχει ρευμα ο πολλαπλασιαστης και ειδε οτι δεν εκανε σπινθηρα. Πηγα το αυτοκινητο στο μηχανικος μου (ευτυχως το συνεργειο του μηχανικου ειναι ακριβως διπλα απο το σπιτι τουWink και το βαλαμε μεσα στο συνεργειο. Και μολις πηγα να κανω μια δοκιμη, πηρε μπροστα. Εκεινη τη στιγμη ο μηχανικος δεν μπορουσε να καταλαβει εαν ειναι ο πολλαπασιαστης ή η τρομπα βενζινης και μου ειπε "κανε καμια βολτα και εαν σου σταματησει παλι, βγαλε το καλωδιο που παει στο ντρισιμπιτερ βαλτο κοντα στο σασι, βαλε μπροστα, αν κανει σπινθηρα τοτε ειναι μια χαρα ο πολλαπλασιαστης και τοτε κατι αλλο θα ειναι, μαλλον τρομπα". Δεν παω 800μ, αρχισε τα σκορτσαρισματα και μου σβησε. Ευτυχως που ο μηχανικος ακολουθουσε με το δικο του αυτοκινητο (πηγε να παρει ψωμιWink και δοκιμασαμε αυτο με τον σπινθηρα και οντως εκανε σπινθηρα. Περιμενα να κρυωσει η αντλια, πηρε μπροστα και το εβαλα στο στυνεργειο.
Εχω μεινει απο αντλια 3 φορες. Η αντλια ειναι εξωτερικη και αποτι μου ειπε ο μηχανικος μονο στα καρμπυρατερ εβαζαν εξωτερικη, στα injection εσωτερικη. Οταν ειχε γινει ηαρχικη μετατροπη, κρατησαν το μαμα ντεποζιτο και εβαλαν εξωτερικη τρομπα. Επισης ο μηχανικος μου ειπε οτι ειναι λαθος το σημειο που την εχουν βαλει γιατι θελει κατω απο το ντεποζιτο και οχι πανω ή στη μεση, σχετικα, οσον αφορα την πιεση κλπ.
Αυτα....και ειπα να μην πω πολλα...

01-11-2009, 08:16 PM
και εγω εξωτερικη αντλια εχω γιατι και το δικο μου μετατροπη ειναι αλλα εχω αλλαξει και την διαμετρο του σωληνα απο μεσα απο το ρεζερβουαρ μεχρι μπροστα στην μηχανη και ποτε δεν ειχα προβλημα.
υπαρχουν αντλιες εξωτερικες και εσωτερικες. πολλα ευρωπαικα οπως τα οπελ τις ειχαν απ΄εξω τις αντλιες. οι αντλιες για τα καρμπ ειναι διαφορετικες με μικροτερες παροχες και λιγα λιτρα ανα ωρα ενω αυτες που εχουμε εμεις νομιζω ειναι στα 255 λιτρα ανα ωρα και γιαυτο θελουν και μεγαλυτερες παροχες

ΓΙΩΡΓΟΣ - CELICA TA60
01-11-2009, 10:23 PM
να αλλάξεις βενζινάδικο αν ξαναέκαψες αντλία !!! κι εγώ στο παλιό αμάξι εξωτερική την έιχα και δεν είχε πάθει ποτέ τπτ εκτος από μια φορά που έβαλα βενζινολάσπη σε ένα πούστη βενζινά !!! έβαλα μια άλλη και όλα καλά !!!

AE86 FANATIC!!!
01-11-2009, 10:25 PM
Γιώργη οι αντλίες για τα καρμπς έχουν μεγάλη παροχή αλλά μικρότερα bar πίεση σε σχέση με τις "ψεκαστές" :wink:

AE86 FANATIC!!!
01-12-2009, 12:55 AM
Η πρωτη φωτο ειναι απο πισω προς τα μπροστα και η αντλια ειναι πισω απο την βαση του κοτσαδορου
Η δευτερη φωτο ειναι απο μπροστα προς τα πισω και φαινεται αυτη η κακοτεχνια της αντλια βενζινης
Ειναι απο Opel calibra 2T. Αλλα οπως λεει ο Γιωργος, εαν δεν εχει γινει σωστη δουλεια, τι να λεει!

Attached File(s) Thumbnail(s)

Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Greek 86 owners meet FanIsHere 0 142 02-20-2025 05:34 PM
Last Post: FanIsHere
  General and Offtopic discussion (Greek) #2 nmwisima 569 435,940 12-31-2019 06:49 PM
Last Post: Roku_trueno
  PROJECT : ITBize it !!! GREEK VERSION ... alimonos 112 99,601 01-09-2014 08:21 PM
Last Post: Bean
  New Greek Member: Drift Car Wash DRIFTCARWASH 22 30,618 05-08-2013 10:46 AM
Last Post: nmwisima
  "When" by Euripides! *Greek* nmwisima 3 8,949 07-02-2012 12:04 PM
Last Post: Roku_trueno

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 27 Guest(s)

Contact Us | AEU86 | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication