Technical problems (Greek language)
02-22-2009, 07:55 PM
ΦΙΛΕ Γιάννη καλώς ήλθες ...
απο τα φλογιδια κλπ που λες προκύπτει ότι έχεις αβάνς αλαιν ντελόν !
Βημα 1ο : ρυθμίζουμε αβάνς +10 με βραχυκυκλωμένη την κίτρινη στρογγυλη φισα διάγνωσης(πισω από την εισαγωγή και πάνω με μαύρο λαστιχένιο κάλυμαWink.
Βήμα 2ο : ρυθμίζουμε σε αναλυτή καυσαερίων το σωστό CO από τον ρυθμιστή στα δεξιά πάνω από τον πολ/στή.
Βήμα 3ο : ρυθμίζουμε ρελαντί με τη βίδα του ρελαντί στα δεξιά της πεταλούδας εισαγωγής.

ΑΝ δεν δουλέψει σωστά με αυτά τότε πας και ελέγχεις τη ρύθμιση του TPS ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΗΜΑΤΑ !
Wave

AE86 FANATIC!!!
Find all posts by this user
03-03-2009, 08:48 PM
για ξαναπες μου το πρωτο με το αβανς δεν το καταλαβα καλα...
03-04-2009, 10:38 AM
για να ρυθμίσεις αβάνς πρέπει να γεφυρώσεις τις δύο επαφές που έχει η κίτρινη φίσα διάγνωσης με ένα καλωδιάκι ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΑΒΑΝΣ 10 ΜΟΙΡΕΣ .
ΑΝ δεν το κάνεις αυτό θα πρέπει να βλέπεις στο πιστόλι 18-20 μοίρες ... :wink:

AE86 FANATIC!!!
03-05-2009, 11:07 PM
Και καποια μικρα updates, αποριες, συμβουλες
Καινουργια πραγματακια
[Image: AEU86 AE86 - Technical problems (Greek language)]

Μπουλόνια project μ
[Image: AEU86 AE86 - Technical problems (Greek language)] [Image: AEU86 AE86 - Technical problems (Greek language)] [Image: AEU86 AE86 - Technical problems (Greek language)]

Ανταλλακτικο φιλτρου

Ζητω αυτο το καπακι (cover relay)

Επισης και αυτο με το διαγραμμα (οποιοδηποτε διαγραμμαWink (cover relay engine bay)
[Image: AEU86 AE86 - Technical problems (Greek language)] [Image: AEU86 AE86 - Technical problems (Greek language)]

To μοτερ με μαμα εκκεντροφορους

Το ντρισιμπιτερ μου
[Image: AEU86 AE86 - Technical problems (Greek language)] [Image: AEU86 AE86 - Technical problems (Greek language)]

**COROLLA EE80 - 4AGE 124HP**
Visit this user's website Find all posts by this user
03-08-2009, 12:12 PM
Χθες, πηρα το αυτοκινητο απο το συνεργειο εχοντας πλεον βαλει τους μαμα εκκεντροφορους. Το αποτελεσμα σε γενικες γραμμες ειναι θετικο αλλά οχι το απολυτο θετικο οπως μου ειχαν διαβεβαιωσει ο μηχανικος και ο ρεκτιφιετζης οτι βαζοντας τους μαμα εκκ, το αυτοκινητο θα ειναι οπως ηταν μαμα (με καποια βελτιωση απο την στιγμη που εγινε ρεκτιφιε και αυξηθηκε η σχεση συμπιεσηςWink.
Ο μηχανικος ανάλαβε την τοποθετηση και την ρυθμιση των μαμα εκκ. Ρυθμισε τα γραναζια εκκ (οχι στην μαμα θεσηWink και εβαλε το αβανς στις 13 μοιρες. Το πηρα και το εκανα βολτα. Το αυτοκινητο πηγαινε μια χαρα, καλυτερα και απο καραμαμα. Ρελαντι στις 900-1000στρ, ησυχο, ηρεμο και χωρις σκορτσαρισματα. 1η, 2η ταχυτητα μια χαρα, η 3η λιγο ζορισμα, η 4η λειτουργουσε σαν να ηταν 5η, ζοριζοταν πολυ. Επισης ξεκινηνουσε και ο σαριδικος ηχος μετα τις 5500στρ. στην 4η ταχυτητα ενω με την 5η στις 5000στρ.
Το πηγα στο μαστορα και του ζητησα να μετρησουμε την συμπιεση στους θαλαμους. 175 και στους 4 θαλαμους καυσης με 60-70ο θερμοκρασία μηχανης. Κατεβασε το αβανς στις 10 μοιρες και το πηγαμε βολτα. Ο σαριδικος ηχος μετατοπιστηκε στις 6000στρ και αυτο που παρατηρησε ο μηχανικος ηταν οτι ενω ειχε 3η στις 6000στρ και αφηνε το γκαζι, το μοτερ συνεχιζε να επιταχυνει (ελαφρωςWink ενω θα επρεπε να κοψει. (αν και τωρα που το σκεφτομαι μπορει να θελουν λιγο κουρδισμα τα γραναζιαWink. Αυτος το εξηγησε οτι λογω της αντλιας εχουμε περισσοτερο καυσιμο και το μοτερ πνίγεται. Βασικα το μοτερ ειναι drivable μεχρι τις 6000στρ αλλά για να δουλεψει σωστα μου προτεινε να δωσει κατι εκκ απο ενα μοτερ 4age που καθεται για reprofiling στο Μπουμπη ωστε να πετυχουμε την χρυση τομη.
Χθες βραδυ μιλώντας με ενα Φινλανδο μου προτεινε να βγαλω τον εναν δεκτη απο την μπαταρια για να κανω reset στον εγκεφαλο και μετα να το τρεξω για 100km περιπου ωστε να «διαβασει» τα νεα δεδομενα.

03-08-2009, 10:15 PM
http://cgi.ebay.co.uk/toyota-corolla-ae8...240%3A1318

πάρε το αυτοκόλλητο :wink:

AE86 FANATIC!!!
03-10-2009, 07:15 PM
θα ηθελα μια γνωμη απ οσους γνωριζουν κατι.η αε μου παιρνει μπροστα κραταει 500 στροφες ρελαντι και σβηνει.βγαζει 3 βλαβες.την 6,την 7 και την 11.ολες σχετιζονται μεταξυ τους.αλλα οταν τις διαγραφω η πρωτη που βγαζει ειναι η 7.ακομα δεν εχω βρει χρονο να την φτιαξω γιατι φτιαχνω των αλλων τα αυτοκινητα..το μονο που κοιταξα tsak mpam ειναι το tps και το ντρισιμπιτερ αλλα ειναι οκ.ξεχασα ν αναφερω οτι το γκαζι μου ειναι σχεδον νεκρο!δεν ανταποκρινεται!
03-11-2009, 11:42 AM
Σε μενα βγαζει το check ενγινε 2 κωδικους το 5-8, εδω και 5 χρονια!. Tι στο καλο ειναι?
Ενας ηλεκτρολογος μου ειπε λογω μη καταλυτη και ενας αλλος λοφω ελλειψης αισθητηρα ταχυτητας

03-12-2009, 01:47 PM
Ρε παιδιά, μήπως έχετε εμπειρία από ηλεκτρονικές? Εγώ νόμιζα πως στα 4age αυτά τα μαραφέτια ήταν αθάνατα... Και να που έμεινα:

Έσβησε σε διασταύρωση κανά 7κμ από σπίτι (ισα που ζεστάθηκε δλδWink, ξαναπήρε με τα πολλά, ξανάσβησε σε φανάρι (άκουσα και τις χριστοπαναγίες μουWink, όπου με τα περισσότερα ματαξαναπήρε, δούλεψε για 3-4 λεπτά γραμμικότατα σε μεσαίες στροφές και αντε πάλι νέκρα. Αφού νόμιζα μήπως ήταν κανα σκουπίδι στην αντλία, γιατι το είχα αφήσει αρκετά άδειο το τεπόζιτο. Έλα όμως που δεν έκανε σπινθήρα... Ήρθε ηλεκτρολόγος να το δεί, του χαϊδεψε εκει πέρα τα καλώδια, χτύπησε και μια την ηλεκτρονική μήπως ήταν κούφια και......πήρε! Από τότε κουνάω καλώδια μπας και είναι καμια επαφή αλλά τίποτα. Σήμερα παρόλους τους φόβους μου ήρθα κανονικά δουλειά χωρίς διακοπές ή οτιδήποτε περίεργο. Επίσης παρατήρησα πρώτη φορα (ίσως επειδή δεν είχα ξαναενδιαφερθείWink ότι η ηλεκτρονική έχει μια θερμοκρασία εξωτερικά της τάξης των 50 βαθμών Κελσίου. Πώς σας φαίνεται? Είναι και πανάκριβη η ρημάδα..

SFD
03-12-2009, 02:02 PM
Εμενα μου είχε καει πάντως μια φορά....

Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Greek 86 owners meet FanIsHere 0 143 02-20-2025 05:34 PM
Last Post: FanIsHere
  General and Offtopic discussion (Greek) #2 nmwisima 569 435,997 12-31-2019 06:49 PM
Last Post: Roku_trueno
  PROJECT : ITBize it !!! GREEK VERSION ... alimonos 112 99,610 01-09-2014 08:21 PM
Last Post: Bean
  New Greek Member: Drift Car Wash DRIFTCARWASH 22 30,621 05-08-2013 10:46 AM
Last Post: nmwisima
  "When" by Euripides! *Greek* nmwisima 3 8,952 07-02-2012 12:04 PM
Last Post: Roku_trueno

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 50 Guest(s)

Contact Us | AEU86 | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication