Technical problems (Greek language)
03-10-2011, 09:28 PM
χαχα σου εφυγε το καπακι τζο?

τυπικο γρασσο για ρουλεμαν ειναι.

[Image: AEU86 AE86 - Technical problems (Greek language)]
Find all posts by this user
05-05-2011, 09:13 AM
παιδια καλημερα !σκεφτομαι σε λιγο καιρο να κανω μια επισκευη στο μοτερ και να τελειωνω, εννοωντας οτι εχω αλλαξει προσφατα αμορτισερακια ,φρενα δισκοπλακες ,τακακια ,δισκοσυμπλεκτη κτλ,
ποσο θα μου κοστισει μια σωστη επισκευη το μοτερ να γινει καινουριο και να μην εχω ποτε θεμα με σωστη συντηρηρη?και αν εχετε καποιον να μου προτεινετε απο αθηνα .ευχαριστω

4age 16v to FR 20VT
05-05-2011, 09:58 AM
Καλημέρα! Το θέμα που έθεσες σηκώνει κουβέντα... Είναι δουλειά που απαιτεί εξαιρετική προσοχή σε πολλές παραμέτρους και φυσικά γνώση. Θα αναφέρω μερικά από αυτά που περιλαμβάνει μια πλήρης επισκευή μοτέρ:

Για το μπλόκ (εννοείται ότι είναι στη σούβλα καθαρισμένο και έχει αποχωριστεί από κεφαλή, βολάν, τροχαλίες κλπWink:
- Λύσιμο κάρτερ
- Λύσιμο αντλίας λαδιού και διάγνωση (διάκενα γραναζιών, βαλβίδα υπερπίεσηςWink
- Λύσιμο καβαλέτων μπιελών, μέτρηση διακένου και ξαναδέσιμο
- Ομοίως για καβαλέτα στροφάλου
- Αφαίρεση πιστονομπιελών
- Αφαίρεση στροφαλοφόρου
- Διάγνωση όλων των επίμαχων σημείων: αξονικότητα στροφαλοφόρου και μπλόκ, επιφάνεια εδράνων, ρωγμές σε όλα τα εξαρτήματα, αν είναι ίσιες οι μπιέλες κλπ
- Φυσικα εξονυχιστική έρευνα κυλίνδρων (ποιότητα επιφανείας και μέτρηση σε 2 διευθύνσεις και 3 βάθηWink
- Έλεγχος επιπεδότητας φλαντζών (ιδιαίτερα κεφαλήςWink

Για την κεφαλή:
- Έλεγχος βαλβιδών (φθορά, γώνιασμα, αξονικότητα, μήκος κλπWink
- Έλεγχος οδηγών βαλβιδών (ανοχήWink
- Έλεγχος ελατηρίων βαλβιδών (σκληρότητα, ελεύθερο μήκος, αξονικότηταWink
- Έλεγχος εκκεντροφόρων (έδρανα, κάμες, αξονικότητα κλπWink
- Έλεγχος εδρών βαλβιδών

Και πάει λέγοντας...

Αυτά αφορούν μέχρι στιγμής τους ελέγχους που πρέπει να γίνουν για να διαγνωστούν πιθανά προβλήματα που θα οδηγούσαν σε βλάβη του μοτέρ μετά από κάποιο χρόνο λειτουργίας. Τα πιθανά σενάρια μπορεί να είναι από υπερβολικά φθαρμένα μέταλλα μπιελών, μέχρι στραβό στροφαλοφόρο. Ανάλογα πάει και το κόστος όπως καταλαβαίνεις. Γενικά σε ένα παλιό μοτέρ πάς με το σταυρό στο χέρι και υπολογίζεις από την αρχή ότι μπορεί να σου βγεί πάνω από 2χίλιαρο. Επίσης μιας και το ανοίγεις, είναι λίγο κουτό να το ξανακλείσεις με τα ίδια μέταλλα πχ, έστω και αν η ανοχή τους ήταν εντός προδιαγραφών. Και αυτό ανάλογα πόσο "περίεργος" είσαι (βλέπε εμέναWink επεκτείνεται σε διάφορα εξαρτήματα. Επίσης μιας και το άνοιξες, γιατί να μην το βελτιώσεις και λιγάκι? Εκεί ανοίγουμε άλλο τεράστιο κεφάλαιο... Και πάει λέγοντας...

Πάντως μια εκδοχή για την οποία πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για το μοτέρ μας μετά από καμιά 250000km είναι να θέλει ρεκτιφιέ, που σημαίνει αυτόματα ένα χιλιάρικο μινιμουμ (πιστόνια-μηχανουργείο-κουζινέτα μπιελών κλπWink και μέταλλα και σετ επισκευής που πάνε άλλο ένα 400άρι. Δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος εργατικών που από τη μικρή μου εμπειρία με συνεργεία είναι όσα λείπουν του καθενός...

Από την άλλη αν δε σε πειράζει να καίει και λίγο λαδάκι και να τρίζουν τα έδρανα στροφαλοφόρου, αυτό το μοτέρ μπορεί να συνεχίζει να ζεί για αρκετές εκατοντάδες km ακόμα...

Ελπίζω να μη σε κούρασα πολύ και να πήρες μια ιδέα!

SFD
05-06-2011, 12:16 PM
Οντως για επισκευή υπολόγιζε κανα 2000+,πιστεύω πως η ανακατασκευή,οταν αποφασίσεις πρεπει να συνοδευτεί με σχετική βελτίωση αναλογα φυσικα με το τι ψαχνεις απο το αυτοκίνητο,θα αξίζει χίλιες φορες εναν καλύτερο ιμαντα, η και σφυρίλατα αν εχεις σκοπο αργότερα να ασχοληθεις με τσίτωμα για να μην κανεις διπλη δουλεια,μετά.
Κατα την γνώμη μου αξίζει να ασχοληθεις με το 4age αφου και αλεξισφερος ειναι ,και αλογα παιρνει,(εγω εμεινα μονο στην ανακατασκευη και το μετανιωσα σε ενα βαθμοWink,μπορει βεβαια να είνα λιγο αροπος, εχει ομως ενα μοναδικο feeling,ακούγεται ακόμη υπέροχα ,και στεκεται ακομα και 25 χρονια μετα την παραγωγη του επάξια,στις σημερινες tsi εποχεςBig Grin. Hurray!

ALWAYS SIDEWAYS!!!!!
05-06-2011, 08:38 PM
Ρώτα στην Τογιότα πόσο έχει ένα καινούριο μοτέρ.

danielvanderwoude Wrote:looks like the nmwisima joke saved you in the end
[Image: AEU86 AE86 - Technical problems (Greek language)] http://www.jdmbits.com
Visit this user's website Find all posts by this user
05-09-2011, 08:00 PM
Δεν νομιζω να υπαρχει ετοιμο δεμενο μοτερ απο την ΤΟΥΟΤΑ.

Πιστευω οτι δεν αξιζει να δωσεις 2000+ ευρω εαν δεν εχεις σκοπο να κρατησεις το αυτοκινητο επ' απειρον οπως πχ εχει σκοπο ο drako323.
Επισης απο την στιγμη που θα του κανεις βελτιωση θα πρεπει να υπολογισεις και εγκεφαλο κατα προτιμηση αγραφο που θα σου στοιχισει κανα 1000+ ευρω.
Με αυτα τα λεφτα (2000+ευρωWink μπορεις να κανεις πληρη μετατροπη σε ασημοκαπακο ή μαυροκαπακο ή κομπρεσσερατο ωστοσο με το ρισκο για την ποιοτητα του μοτερ.
Απο την αλλη μπορεις να κανεις μια μικρη ανακατασκευη στο μπλοκ οπου κυριως εκει υποφερουν τα μοτερ, με μια ρυθμιση του καπακιου περιπου στα 700 ευρω.

**COROLLA EE80 - 4AGE 124HP**
05-09-2011, 08:43 PM
Λοιπον...
Επιτελους πηρα το αυτοκινητο απο τον μηχανικο.
Στο ρεκτιφιε εδωσα ενα μοτερ που ειχε πεταμενο ο μηχανικος. Δεν ειναι το redtop αλλά το δευτερης γενιας 4age tvis με μαυρα και κοκκινα γραμματα. Πιστονια acl (απλαWink 80.5 χιλ. Τα υπολοιπα μεταλλα γνησια, μαιμου δεν ξερω... Αποτι μου ειπε ο ρεκτιφιετζης, οι εκκεντροφοροι ειναι 1ου σταδιου. Διαρκεια, βυθισμα δεν ξερω...
Στο μοτερ εξακολουθει να υπαρχει ο ρυθμιστης πιεσης βενζινης και η εξωτερικη αντλια βενζινης της bosch 040.
Το βαλαμε μπροστα με τον μαμα εγκεφαλο. Ρελαντι μια χαρα αλλά στο δρομο, οταν παταγα το γκαζι αποτομα, μου εκανε ενα ξαφνικο κοψιμο και μετα εδινε. Πυρακια δεν εκανε αλλά αυτο το κοψιμο ηταν πολυ ενοχλητικο αλλά και μπορει (σιγουραWink να εκανε ζημια στο μοτερ. Αυτο το κοψιμο γινοταν και με το προηγουμενο μοτερ αφοτου το ειχα παρει απο τον ηλεκτρολογο, ο οποιος το ειχε αποδωσει στον map sensor.
Βαλαμε τον εγκεφαλο της 86αρας (EUDM) και το μοτερ πηγαινε αρκετα καλα, με καλα ξεσπασματα αλλά εκανε πολλα πυρακια.
Βαλαμε τον εγκεφαλο της 82αρας (EUDM) παει αρκετα στρωτα, ομαλα και χωρις πολλα πυρακια αν και με πχ 5η σχεση και 3000στρ πατωντας το γκαζι κανει αρκετα πυρακια. Γενικα εαν εχω μεγαλη σχεση και λιγες στροφες τοτε κανει πυρακια ενω εαν εχω υψηλες στροφες δεν ακουγοντα καθολου. Τεσπα, μαλλον θα το στρωσω ετσι το μοτερ....
Βασικα το θεμα ειναι οτι το δικο μου εχει αισθητηρα λ οπου οι εγκεφαλοι EUDM δεν εχουν. Ετσι δυο λυσεις υπαρχουν...
1.- Να βρω εναν εγκεφαλο 89661-20200 απο ΑΤ160
2.- Να βρω πλεξουδα-εγκεφαλο απο JDM.

Τα πυρακια μπορουν να μειωθουν παιζοντας με τους τροχαλιες εκκεντροφορων (ρυθμιζομενοιWink και με τον ρυθμιστη πιεσης βενζινης?

05-09-2011, 08:49 PM
Κάτι απλό, avance ρυθμίσατε σωστά? Σε διαγνωστικό mode?

Japan 4 Ever
05-09-2011, 10:17 PM
Αβανς αποτι μου ειπε ο μηχανικος ειναι οκ.
Διαγνωστικο mode?

05-09-2011, 10:44 PM
Χωρίς να είμαι σίγουρος, η λογική λέει οτι πρέπει να μπει σε κάποιο διαγνωστικό mode για να έχει την stadar τιμή.

ΠΧ στα μπροστοκίνητα starlet πρέπει να βραχυκυκλώσεις 2 επαφές στην διαγνωστική φύσα και τότε μόνο το avance στο ρελαντί είναι αυτό που πρέπει.
Λογικά θα το καταλάβεις μιας και θα πέσουν στροφές και θα δουλεύει πιο τραχιά...

Japan 4 Ever

Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Greek 86 owners meet FanIsHere 0 143 02-20-2025 05:34 PM
Last Post: FanIsHere
  General and Offtopic discussion (Greek) #2 nmwisima 569 435,967 12-31-2019 06:49 PM
Last Post: Roku_trueno
  PROJECT : ITBize it !!! GREEK VERSION ... alimonos 112 99,605 01-09-2014 08:21 PM
Last Post: Bean
  New Greek Member: Drift Car Wash DRIFTCARWASH 22 30,619 05-08-2013 10:46 AM
Last Post: nmwisima
  "When" by Euripides! *Greek* nmwisima 3 8,950 07-02-2012 12:04 PM
Last Post: Roku_trueno

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 54 Guest(s)

Contact Us | AEU86 | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication