Technical problems (Greek language)
05-13-2008, 02:46 PM
Ego pados pou to exo dokimasi kai auto se blue top me tin tourbina pou sou leo sto 0.4 kai 0.5 over!!!Apla eixa mpek apo kompreserato 365cc to amaxi therize!!!
Find all posts by this user
05-13-2008, 05:50 PM
ok Τασο. δοκιμαζω αυτη που εχω (αφου αυτη υπαρχει προς το παρονWink, βλεπω τα αποτελεσματα και μετα βλεπουμε τι κανουμε. εσυ τα εχεις δοκιμασει και ξερεις, εγω λεω να ''παιξω'' λιγο με το αυτοκινητο :wink:

και να δωσω και τον επιλογο στο θεμα συμπλεκτης, χθες πηρα και το ρουλεμαν και αρχισε το μονταρισμα. αυτο που με βοηθησε παρα πολυ στο κεντραρισμα του δισκου ηταν ενα παλιο καρε που το ειχα βγαλει απο ενα σπασμενο σασμαν και το κρατησα μονο και μονο για αυτη την δουλεια. μετα απ΄αυτο το σασμαν κουμποσε ευκολα και το δεσιμο δεν πηρε πολυ ωρα
[Image: AEU86 AE86 - Technical problems (Greek language)]

ΓΙΩΡΓΟΣ - CELICA TA60
05-13-2008, 06:01 PM
kozani37 Wrote:åíá ðáëéï êáñå ðïõ ôï åé÷á âãáëåé áðï åíá óðáóìåíï óáóìáí êáé ôï êñáôçóá ìïíï êáé ìïíï ãéá áõôç ôçí äïõëåéá.

ðïíçñÝååååååååååååååååå !!!!!!!!!!!!!!! Thumbs up! Thumbs up! Thumbs up!

AE86 FANATIC!!!
05-13-2008, 06:06 PM
alimonos Wrote:
kozani37 Wrote:åíá ðáëéï êáñå ðïõ ôï åé÷á âãáëåé áðï åíá óðáóìåíï óáóìáí êáé ôï êñáôçóá ìïíï êáé ìïíï ãéá áõôç ôçí äïõëåéá.

ðïíçñÝååååååååååååååååå !!!!!!!!!!!!!!! Thumbs up! Thumbs up! Thumbs up!

δεν θελει κοπο , θελει τροπο!!! Cool Cool Cool

ΓΙΩΡΓΟΣ - CELICA TA60
05-14-2008, 12:26 PM
Greek patent my friend.... Tongue

JapanPower

UoP Racing website
UoP Racing videos

Racing, because football, basketball, tennis & golf only require ONE ball....
Visit this user's website Find all posts by this user
05-19-2008, 08:30 PM
κυριακάτικα βρήκα την ευκαιρία να ασχοληθώ με το celica. αυτή την φορά έλυσα όλα μπροστά στον καθρέφτη για να αντικαταστήσω την τσιμούχα στροφάλου, το συνήθεις πρόβλημα των 4Α. αφού έβγαλα ψυγείο βεντηλατερ πλαστικά καπάκια ιμάντες τροχαλίες και τα ρέστα, όταν έφτασα στον τεντοτηρα του ιμάντα χρονισμού είδα με μια περιστροφή ότι ''σφυρίζει'' κατόπιν έφτασα και στην τσιμούχα. η κατάσταση μέσα από τα καπάκια χαμηλά στον στρόφαλο ήταν δραματική. όλα μέσα σε ένα στρώμα λάσπης από λάδια και σκόνη. πριν βγάλω την τσιμούχα έκανα ένα καλό πλύσιμο με πετρέλαιο , καθάρισμα και μετά έβγαλα την τσιμούχα. αφού τα έβγαλα όλα σκέφτηκα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία να μετρήσω τον τζόγο από τα θρος μετακινώντας τον στρόφαλο μέσα έξω με ένα λεβιε και με ένα μικρόμετρο μέτρησα τις ανοχές. στο μανουαλ δίνει στάνταρ από 0.15mm έως 0.25mm και εδώ η μέτρηση που πήρα ήταν πάρα πολύ καλή 0.17mm.
σήμερα πήρα καινούργιο τεντοτηρα και τσιμούχα. με την πρώτη ευκαιρία θα τα τοποθετήσω
έχω και μερικές φωτο για να είμαστε πιο in!!!!!!

εδω μετα το πλυσιμο

εδω η μετρηση αλλα το μικρομετρο δεν φαινετε καθαρα

και εδω τα ανταλλακτικα. η στιμουχα ειναι 32 46 δεξιοστροφη

ΓΙΩΡΓΟΣ - CELICA TA60
05-19-2008, 09:07 PM
ìéêñüìåôñá, éóôïñßåò .......
ÌðñÜâï ñå Ãéþñãç !!! ðïëý ïñãáíùìÝíï óå âñßóêù êáé ðéÜíïõí ôá ÷Ýñéá óïõ !!! Thumbs up!

ößëå óüñõ ãéá ôï üôé äåí áðÜíôçóá óôéò êëÞóåéò áëëÜ ôçí ìéá öïñÜ Þìïõí óôï âïõíü êáé ôçí åðüìåíç åßäá ôçí áðÜíôçôç êáé ðñï÷èÝò Þìïõí óå ãÜìï !!! Hurray!

AE86 FANATIC!!!
05-19-2008, 10:36 PM
ùñáéïò ï Ãéùñãçò!!! Thumbs up!

05-20-2008, 12:19 AM
παιδιά πρέπει να σας πω ότι η σχέση μου με τα αυτοκίνητα είναι από πολύ μικρή ηλικία λόγο το ότι πατέρας μου ήταν επαγγελματίας αυτοκινητιστής και πιανόταν με τα μηχανικά τραβώντας και μένα από δίπλα για βοήθεια. έπειτα έπιασα την πρώτη μου δουλειά σε συνεργείο αυτοκινήτων, και κατόπιν στο στρατό τεχνίτης τροχοφόρων στην Πάτρα. αργότερα ασχολήθηκα με το επάγγελμα του πατέρα αλλά την σχέση με τα ''σίδερα'' δεν την έχασα ποτέ μιας και ζω από το τιμόνι και φυσικά η συντήρηση του αυτοκινήτου γίνετε από μένα.
έχω φίλους μαστόρια και μηχανουργούς και πολλές φορές ένα διάλειμμα για καφέ προτιμώ να τον πιω στα συνεργεία. πολλές φορές με εξυπηρέτησαν με εργαλεία όπως το μικρόμετρο που βλέπετε στην φωτο και πολλά άλλα ιδικά κλειδιά. πέρα από αυτό έχω διαβάσει και μελετήσει κάποια τεχνικά βιβλία για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και για βελτιώσεις γενικώς. τώρα αν συνδέσουμε λίγο την τρέλα με τα γκάζια λίγο την εξοικείωση με τα σίδερα λίγο τις γνώσεις λίγο τα μεράκια καταλήγουμε σε αυτά τα αποτελέσματα. φοβάμαι μόνο να μην γίνω κουραστικός με τα σχόλια και τις φωτο.Dumb question
και πάντα είμαι πρόθυμος να μάθω ότι έχει σχέση με το αυτοκίνητο και την τεχνολογία του ακόμα και από σας που μπορεί να μην δουλέψατε ποτέ σε συνεργείο αλλά έχετε τις δικές γνώσεις και εμπειρίες. φυσικά υπάρχουν και άλλοι εδώ μέσα που έχουν άμεση σχέση με τα συνεργεία και γνωρίζουν πάρα πολλά πράματα αλλά πιστεύω ότι κανείς δεν τα ξέρει όλα γιατί η τεχνολογία συνέχεια εξελίσσετε :wink:

ΓΙΩΡΓΟΣ - CELICA TA60
05-20-2008, 10:01 AM
Μίλησε κανένας για κούραση??? Εδω μέσα γι αυτό το λόγο νομίζω ότι είμαστε. Δεν υπάρχει κάτι πιο καλό από αναλύσεις και βοήθεια μεταξύ μας.

Γιώργο μπράβο για το μεράκι σου αλλά και ευχαριστούμε για τα όσα μας λες και μας δείχνεις.

....και θα προσθέσω στα όσα είπες ότι όταν κάτι είναι δικό σου το προσέχεις διαφορετικά :wink:

Toyota Corolla KE30 + Toyota Corolla AE86

Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Greek 86 owners meet FanIsHere 0 143 02-20-2025 05:34 PM
Last Post: FanIsHere
  General and Offtopic discussion (Greek) #2 nmwisima 569 435,945 12-31-2019 06:49 PM
Last Post: Roku_trueno
  PROJECT : ITBize it !!! GREEK VERSION ... alimonos 112 99,601 01-09-2014 08:21 PM
Last Post: Bean
  New Greek Member: Drift Car Wash DRIFTCARWASH 22 30,618 05-08-2013 10:46 AM
Last Post: nmwisima
  "When" by Euripides! *Greek* nmwisima 3 8,949 07-02-2012 12:04 PM
Last Post: Roku_trueno

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 42 Guest(s)

Contact Us | AEU86 | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication