Technical problems (Greek language)
05-10-2011, 07:19 AM
mech5107 Wrote:Χωρίς να είμαι σίγουρος, η λογική λέει οτι πρέπει να μπει σε κάποιο διαγνωστικό mode για να έχει την stadar τιμή.

ΠΧ στα μπροστοκίνητα starlet πρέπει να βραχυκυκλώσεις 2 επαφές στην διαγνωστική φύσα και τότε μόνο το avance στο ρελαντί είναι αυτό που πρέπει.
Λογικά θα το καταλάβεις μιας και θα πέσουν στροφές και θα δουλεύει πιο τραχιά...

ακριβώς έτσι κάνεις και στο 4age και βάζεις 10μοίρες αβάνς

AE86 FANATIC!!!
Find all posts by this user
05-10-2011, 07:32 PM
Επειδή έχω ακούσει άπειρες φορές να λένε δεν πάει, βαράει πυράκια και τα σχετικά, είναι το πρώτο πράμα που μου έρχεται στο νου. Οι πιο πολλοί μάστορες λύνουν μια βίδα και αντε γύρνα ντιστριμπιτέρ.

Στα Ε μοτέρ παίρνει και το σήμα των στροφών από το διανομέα και τα πηδάνε όλα έτσι...Δεν ξέρω αν το Α έχει αισθητήρα στο στρόφαλο...

Japan 4 Ever
Visit this user's website Find all posts by this user
05-11-2011, 08:23 AM
Τσου... Μόνο από διανομέα παίρνει σήμα. (Στα παλιά Α τουλάχιστονWink

Πάντως η δική μου εμπειρία με το συγκεκριμένο μοτέρ είναι ότι όπως και να ρυθμίσεις την προπορεία σπινθήρα, με τις βενζίνες που πουλάνε Ελλάδα πάντα κάπου -σε κάποιο έυρος στροφών ανάλογα την προπορεία- θα χτυπάει πύρους... Μόνο με 100άρα και κρύο καιρό θυμάμαι να μην είχα θέμα. (Και φυσικά όσο είμουν ΑγγλίαWink

SFD
05-11-2011, 11:59 AM
οσο ηταν καραμαμα το αυτοκινητο, ποτε δεν ειχα ακουσει πυρακια και ας εβαζα 95αρα....
τωρα με τις μ@λ@κιες που εχω κανει πρωτοακουσα τα πυρακια....κι ας βαζω 100αρα

**COROLLA EE80 - 4AGE 124HP**
[Image: AEU86 AE86 - Technical problems (Greek language)]
05-11-2011, 12:57 PM
Να ρωτήσω κάτι, υπάρχει περίπτωση να βρούμε τον connector του 16v ecu κάπου.
Δεν εννοώ τις πλεξούδας, αλλά αυτόν στον εγκέφαλο.

Japan 4 Ever
05-19-2011, 11:50 AM
..Οταν ταξιδευω και εχω πανω απο 4-5 χιλ στροφες για ωρα, αν αφησω το γκαζι κολλανε οι στροφες στις 3000 κ δεν πεφτουν παρακατω.. Θα πρεπει να σβησω το αυτοκινητο 2-3 φορες και μετα ερχεται στα ισα του.. Τι μπορει να φταιει?
05-20-2011, 07:33 PM
Μου φαινεται οτι πρεπει να προσεχουμε τα αυτοκινητα μας γιατι εχουν και μια ηλικια.....

Περασα ΙΚΤΕΟ. Για 3 ημερες "εφαγα" προστιμο. Ειχα παραδωσει πινακιδες και οταν τις πηρα επρεπε μεσα σε 15 ημερες να το περασω και δεν το ηξερα και το εφαγα....

Τα πισω φρενα βγηκαν καπως χαλια (αλλά μαλλον ειναι απο το γεγονος οτι δεν εχω αλλάξει κατανεμητη και εχω αυτον των ταμπουρωνWink και επισης πεσμενη η πισω αναρτηση. Προσεχως θα μπουν τα coilover.
Στα κιλα ειμαι σταθερος 1070κιλα.
Στα καυαερια ειμαι στο οριο ενος μη καταλυτικου. Ο πατερας, μου μεταβιβσε το αυτοκινητο και δεν εχουν βαλει στις παρατηρησεις οτι το αυτοκινητο δεν ειναι καταλυτικο. Ασε που αρχικα στην αδεια το ειχαν περασει ως 1300cc και πηγα και αλλαξα την αδεια. Στην νεα αδεια τα εκτυπωμενα γραμματα/αριθμοι "πεφτουν" πανω στα ηδη υπαρχοντα γραμματα/αριθμοι και διαβαζονται δυσκολα.

**COROLLA EE80 - 4AGE 124HP**
[Image: AEU86 AE86 - Technical problems (Greek language)]
08-01-2011, 07:18 AM
ρε Τολη γραψε και αριθμους καυσαεριων για να μιλαμε με στοιχεια....
εγω πριν 6 μηνες που περασα κτεο, ειχα καυσαερια μου τα ρυθμισε ο Τασος...αλλα δεν εμενα σταθερα και ετσι αλλα το ποτενσιομετρο...μου το ρυθμισαν συμφωνα με το εργοστασιακο και τελος!

για το θεμα επισκευης κινητηρα δεν με νοιαζει η φαση της βελτιωσης θελω να ειναι μαμα χωρις προβληματα....
ηλπιζα μηπως την εβγαζα μονο με ελατηρια ,τσιμουχακια και μια φλαντζα trd.

το θεμα της επισκευης το κανω για εντελως προσωπικους λογους...μιας και το αμαξι εχουν αλλαχτει ολα τα αναλωσιμα και το εχω ΠΕΝΑ.

4age 16v to FR 20VT
08-16-2011, 09:23 PM
Καλησπερα παιδια. Με τη σειρα μου και εγω να ρωτησω καποια πραγματακια
Αν μπορει να με βοηθείσει κάποιος με καποιο θέμα.

Θελω να ανοιξω το ψευτοκάπακο του 20v μου(μαυροWink για να αλλαξω τα τσιμουχακια των βαλβιδων(ο μηχανικος μου οχι εγωWink αλλα θελω να το ψαξω πρωτα λιγακι, γνωριζει κανεις τους κωδικους απο την toyota και βασικα πως λεγονται στα αγγλικα για να δω και σε αλλα forum.
Τα καπελώτα π.χ τα αλλαζεις αν μπεις σε αυτη τη διαδικασια? Ή τι αλλο θα χρειαστει να αλλαξω που καταστρεφεται με το ανοιγμα?
Πρεπει να προσεξω κατι συγκεκριμενο?
Ευχαριστω.
08-16-2011, 09:53 PM
Valve stems seals λέγονται...

Δεν έχεις να αλλάξεις κάτι άλλο, άλλαξε μόνο προληπτικά την τσιμούχα του ψευτοκαπακου, καμία των εκκεντροφόρων, μιας και ανοίξεις θα το δει ο μηχανικός αν χρειάζεται και τσέκαρε διάκενα βαλβίδων όταν τελειώσεις και ρύθμισε ανάλογα...

Φαντάζομαι δεν θα ανοίξετε μοτερ...θα το κάνετε με αέρα...
Αλλιώς φλάντζα...και μιας και άνοιξες άλλαξε αντλίες ελατήρια και μέταλλα.
Δηλαδή αν ανοίξεις, θα κάνεις rebuilt...είναι χαζό να μην...

Japan 4 Ever

Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Greek 86 owners meet FanIsHere 0 143 02-20-2025 05:34 PM
Last Post: FanIsHere
  General and Offtopic discussion (Greek) #2 nmwisima 569 435,960 12-31-2019 06:49 PM
Last Post: Roku_trueno
  PROJECT : ITBize it !!! GREEK VERSION ... alimonos 112 99,603 01-09-2014 08:21 PM
Last Post: Bean
  New Greek Member: Drift Car Wash DRIFTCARWASH 22 30,618 05-08-2013 10:46 AM
Last Post: nmwisima
  "When" by Euripides! *Greek* nmwisima 3 8,950 07-02-2012 12:04 PM
Last Post: Roku_trueno

Forum Jump:

User(s) browsing this thread: 3 Guest(s)

Contact Us | AEU86 | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication