Technical problems (Greek language)
|
08-17-2011, 12:35 PM
|
|||
|
|||
Βρε παιδια μια βοηθεια σχετικα με τα πυρακια.
Βρηκα στο νετ αυτο το αρθρο σχετικα με τα πυρακια Τα πυράκια στόν κινητήρα μας δημιουργούνται απο πολλές περιπτώσεις! Οι πέντε βασικές αιτίες είναι οι παρακάτω. Αυξημένη συμπίεση,κακή ποιότητα καυσίμου(νερό,μικρότερος αριθμός οκτανίων-κετανίων ![]() Στήν 1 περίπτωση συμβαίνει βελτιώντας τήν κυλινδροκεφαλή στόν κινητήρα με αποτέλεσμα να μικραίνουμε τήν διαδρομή τού εμβόλου,πράγμα πού συμαίνει οτι τό εργοστασιακό αβάνς θα είναι υπερβολικό.. Στήν 2 περίπτωση κακής ποιότητας καυσίμου ,πράγμα που συμβαίνει ακόμα εν ετη 2004 στήν ελλάδα, πρίν ακόμα φτάσει ο κινητήρας στό σημείο εκρήξεως ,είναι ότι το καύσιμο αυτοαναφλέγεται απο μόνο του!(όπως και συμβάλουν σε αυτά τα κατάλειπα των δεξαμενών και οι νοθείες κάποιων επιτήδιων..) Στην 3 περίπτωση όπου ο κινητήρας έχει αρκετή ποσότητα καρβουνιάς έχουμε το φαινόμενο πειράκι διότι το κάρβουνο εχει την ιδιότητα να διετηρείται πυρακτωμένο μετά απο λίγη ώρα λειτουργείας του κινητήρα μας, πράγμα πού οταν εισέρχεται το καύσιμο στόν πυρακτωμένο τότε θόλο έχουμε αυτανάφλεξη ! Στην 4 περίπτωση όπου ο κινητήρας γιά κάποιο λόγο έχει υπερθερμανθεί και μιλάμε γιά θερμοκρασίες τις τάξεως τών 350-500 c στά ατμοσφαιρικά τότε και πάλι λόγο του παραπάνω έχουμε αυτανάφλεξη καυσίμου! Στην 5 περίπτωση μας το υπερβολικό αβάνς (προπορεία ανάφλεξεως ![]() ΠΗΓΗ!: ...Anoixtomualos...: Tι είναι τα πυράκια στον κινητήρα μας; http://www.anoixtomualos.gr/2010/10/t_10...z1VHTicyef Απο τα παραπανω μπορω να θεωρησω οτι ειμαι η 5η περιπτωση. Για να ειμαι ειλικρινης δεν εχω ελεγξει το αβανς. Ο εγκεφαλος λετε να παιζει ρολο στα πυρακια? Δεν ξερω τι εχει γινει με την κυλινδροκεφαλή. Πως μπορω να μετρησω την συμπιεση? Τεσπα το αυτοκινητο παει μια χαρα και εχει καλα ξεσπασματα αλλά με αρκετα πυρακια....Παρατηρω οτι πχ εχοντας 3ή με 2000στρ. και πατωντας ελαχιστα το γκαζι...ακουγονται πυρακια. Ωστοσο εαν πατησω τερμα το γκαζι σταματανε... **COROLLA EE80 - 4AGE 124HP** ![]() |
|||
08-17-2011, 01:29 PM
|
|||
|
|||
Ο εγκέφαλος παίζει ρόλο στο γεγονός ότι αν δεν μπεί σε diagnostic mode, δεν μπορείς να ρυθμίσεις σωστά.
Είσαι σίγουρος ότι ακούς πειράκια? Με τόσο λίγο γκάζι? Και με 3η? Και για την λίστα: 1) Δεν είναι ακριβώς σωστό...απλά αν πλανίσεις κεφαλή για δίαφορους λόγους, αυξάνεις συμπίεση, αλλά οχι τραγικά και αν είναι σωστό ο μάστορας μπορεί να στο φτιάξει σε νορμάλ νούμερα 2) Η βενζίνη είναι όντως θέμα, αλλά σε νορμάλ μοτέρ δεν θα ήταν τραγικά τα πράματα 3) Φαντάζομαι το μοτέρ σου συχνά πυκνά το ανοίγεις μέχρι τον κόφτη και γενικά το φχαριστίεσαι...αρα δεν παίζει να εχεις πρόβλημα με καρβούνιασμα...θα έλεγα 4) Θα το ήξερες αν είχες πιάσει 500 βαθμούς...και μάλλον και η φλάντζα σου 5) Μάλλον εδώ είσαι ειδικά αν έχει λύσει ποτέ το διανομέα και τον έχεις βγάλει. Japan 4 Ever |
|||
08-21-2011, 07:25 PM
|
|||
|
|||
mech5107 Wrote:Valve stems seals λέγονται... Επειδη δεν υπάρχουν ΤΑΑΑΑ λεφτα για περισσότερα πραγματα και επειδη θελω να δω αν το τσιμπιμα(αρκετο ![]() Αν βεβαια συζητώντας με τον μηχανικο μου δεν υπερβει το κόστος που εχω στο μυαλό μου τότε μπορει να ανοιξω κεφαλη για καθαρισμα βαλβίδων και πιο καλο ελεγχο τις καταστασης. Επειδη όμως τρωγομαι λιγακι θα ήθελα να δω πως μπορω να ζωντανεψω λιγακι το μοτερ, με καμμια ροικη ή πιο λεπτη φλαντζα ή αλλους εκκεντροφορους. Ολα τα παραπανω βεβαια αν μπορω ταυτοχρονα να κρατησω την καθυμερηνη(σπιτι-δουλεια-σπιτι ![]() Δηλαδη 600χλμ με 45 λίτρα. Το οποιο σημαινει 2000-2500 στρ/λ Καμμια γνώμη? Και τι γινεται με τις βαλβίδες στο 20v, καθε ποτε θελουν ρυθμισμα υπάρχει κάποιος κανονας? |
|||
08-27-2011, 05:31 PM
|
|||
|
|||
Παίδες,γνωρίζει κανείς άν τα ελατήρια(ανάρτησης
![]() ALWAYS SIDEWAYS!!!!! |
|||
09-02-2011, 05:02 PM
|
|||
|
|||
αν κανω την ανακατασκευη ...τι καταναλωσεις λαδιου θα εχω (γιατι σκεφτομαι να το κρατησω το αμαξι
![]() και 2ον στο κλασικο προβλημα του distributor Που δακρυζει λαδια...τι γινεται που δεν ξερει (ρισκαρει ![]() 4age 16v to FR 20VT |
|||
09-03-2011, 04:54 PM
|
|||
|
|||
Apsogos Wrote:αν κανω την ανακατασκευη ...τι καταναλωσεις λαδιου θα εχω (γιατι σκεφτομαι να το κρατησω το αμαξι με την επισκευη του κινητηρα μπορει να σταματησει να καιει λαδι αλλα δεν ειναι και τραγικο να τσιμπαει λιγο και το 2ον στο κλασικο προβλημα του ντιστριπιτερ ειναι ενα απλο Oring που αλλαζεται ακομα και στο πεζοδρομιο..... υπαρχει μαστορας που κραταει συνεργειο και δεν μπορει να βγαλει ενα ντιστριπιτερ και να το ξαναβαλει ??? ΓΙΩΡΓΟΣ - CELICA TA60 ![]() |
|||
09-03-2011, 06:35 PM
|
|||
|
|||
ουτε oring και με απλη φλαντζοκολλα εληξε το θεμα! μακαρι να ταν ετσι ολα τα προβληματα!
![]() Μοτερ που στροφαρουν πρεπει να καινε λαδι αλλιως θα κολλησουν ![]() |
|||
09-04-2011, 09:18 AM
|
|||
|
|||
αν εννοειτε το εξωτερικο μεγαλο 1ο o-ring το εχω αλλαξει..μονος μου πριν καιρο...
ναι μαστορα που να το αναλαμβανει να το βγαλει...δεν γνωριζω να τσιμπαει λιγο λαδι οκ...ποσο ml ειναι το λιγο δηλαδη; 4age 16v to FR 20VT |
|||
09-05-2011, 02:11 AM
|
|||
|
|||
βρηκα μια εικονα απο το net για να δεις ποιο Oring συνηθως χανει λαδια
![]() οσο αφορα το ποσο λαδι θα τσιμπαει εχει σχεσει με το πως θα δουλευεις τον κινητηρα. ειναι λιγο αοριστο. ΓΙΩΡΓΟΣ - CELICA TA60 ![]() |
|||
09-05-2011, 05:45 AM
|
|||
|
|||
ναι το ξερω...εγω δεν μπορω να το αλλαξω αυτο , πρεπει να βγει εξω το distributor...
4age 16v to FR 20VT |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Possibly Related Threads... | |||||
Thread | Author | Replies | Views | Last Post | |
Greek 86 owners meet | FanIsHere | 0 | 143 |
02-20-2025 05:34 PM Last Post: FanIsHere |
|
General and Offtopic discussion (Greek) #2 | nmwisima | 569 | 435,997 |
12-31-2019 06:49 PM Last Post: Roku_trueno |
|
PROJECT : ITBize it !!! GREEK VERSION ... | alimonos | 112 | 99,610 |
01-09-2014 08:21 PM Last Post: Bean |
|
New Greek Member: Drift Car Wash | DRIFTCARWASH | 22 | 30,621 |
05-08-2013 10:46 AM Last Post: nmwisima |
|
"When" by Euripides! *Greek* | nmwisima | 3 | 8,952 |
07-02-2012 12:04 PM Last Post: Roku_trueno |
User(s) browsing this thread: 49 Guest(s)