Suspension issues (Greek language)
|
09-06-2008, 03:06 AM
|
|||
|
|||
άντε να ασχοληθούμε λιγάκι με το θέμα μας γιατί ξέχασα και εγώ ότι έχω ένα celica κρεμασμένο εδώ και καιρό.
με το αυτοκίνητο έχω ανοίξει πολλά μέτωπα και πραγματικά έχω χάσει την μπάλα. αρχικά πρέπει να γίνουν κάτι μερεμέτια στην λαμαρίνα και αλλαγή τα μπροστινά φτερά από σαπίλες. μια συμβουλή που έχω να σας δώσω σαν παθών είναι να μην βάλετε λασπωτήρες, τα σημεία που υπήρχε λασπωτήρας σάπισαν. όλη η ανάρτηση έχει βγει για αλλαγή αμορντισερ σινεμπλοκ και ένα φρεσκάρισμα στα μέταλλα που ήταν μέσα στην σκουριά, συν αυτό και μετατροπή στα φρένα με μεγαλύτερους δίσκους και δαγκάνες και επίσης αλλαγή και μετατροπή στην ψύξη λαδιού. επίσης είναι να γίνει και αλλαγή στο ψυγείο νερού με δίστηλο μεγαλύτερο και όλα αυτά θα έλεγα ότι είναι μια υποδομή για το μελλοντικό τουρμπισμα. και να μπούμε και σε λεπτομέρειες μεχρι στιγμης το αυτοκινητο βρισκετε σε αυτην την κατασταση εδω ειναι τα αποστατικα που εκανα για τα αμορτισερ και εδω η διαφορα μεταξι κανονικου και KYB AGX απο MR2 SW20 για την ψυξη λαδιου εκανα ανταπτορα για το φιλτρο λαδιου οπου θα παιρνω τις παροχες με μαρκουτσια και ψυγειο υψηλής πιεσης θα χρησιμοποιησω απο golf 1800 gti. οσο για τα φρενα εδω υπαρχει μια ιδιοτροπια με το celica. τον δισκο που φοραει ειναι μονος με διαμετρο 232mm και εχει υψος μολις 21mm και αυτο γιατι το μουαγε ειναι διαφορετικο απο την corolla. ο δισκος της brembo που σας ειχα δηξει πριν καιρο , δεν καθοτανε με τιποτα , με 34mm υψος εβρισκε πισω στα ψαλιδια μετα απο αρκετο ψαξιμο βρηκα την λυση με τους δισκους απο datsun bluebird 80 - 83 το πισωκινητο. 250mm διαμετρο 22mm υψος διπλος αεριζομενος αφου στηθει το αυτοκινητο στα ποδια του και γινουν οι λαμαρινοδουλειες (θελει μετα και βαψιμο μολις ανακαμψουμε οικονομικα θα πιαστουμε με το τουρμπισμα. Φιλε μου ts@n@k@ εγω θελω να το δω τουρμπισμενο πιο πολύ από εσενα και απ΄ολους αλλα απ΄ότι βλεπω θα παρει λιγο καιρο ΓΙΩΡΓΟΣ - CELICA TA60 |
|||
09-07-2008, 07:13 PM
|
|||
|
|||
σημερα εκανα τις βασεις με τα ρουλεμαν και συναρμολογησα τα γονατα
στην φωτο τα εβαλα διπλα απο ενα νορμαλ γονατο. τα σχολια δικα σας πιστευω τωρα οτι το αυτοκινητο οταν βαζω τον γρυλο, σε λιγοτερο απο 10cm ο τροχος θα σηκωνεται στον αερα ΓΙΩΡΓΟΣ - CELICA TA60 |
|||
09-07-2008, 09:20 PM
|
|||
|
|||
Στο εχω πει και θα το ξαναπω
Λιγες γνωσεις να εχεις, λιγο να πιανει το χερι σου και εχοντας επιμονη και υπομονη, μπορεις να κανεις παπαδες. Μονο που εγω τα παραπανω δεν τα κατεχω. Μπραβο Γιωργο! **COROLLA EE80 - 4AGE 124HP** |
|||
09-08-2008, 03:16 PM
|
|||
|
|||
Μπαβο Γιωργο! Αντε να τα δουμε και φορεμενα...
JapanPower UoP Racing website UoP Racing videos Racing, because football, basketball, tennis & golf only require ONE ball.... |
|||
09-08-2008, 04:08 PM
|
|||
|
|||
ευχαριστώ να΄στε καλά.
εδώ βγαίνει ενα πάθος για τα αυτοκίνητα, είναι κάτι που με αρέσει πάρα πολύ και ότι κάνω το κάνω με μεγάλη σχολαστικότητα και με πολύ μεράκι και όπως θέλω (όπως είπε και ο Νιόνιος σε κάποιο ποστ ποιος μάστορας θα καθόταν να μου γυαλίσει τα μέταλλα, να τα βάψει να περιμένει να στεγνώσουν και να μοντάρει?? όταν κάνω κάτι σαν τα παραπάνω νιώθω μια μεγάλη ικανοποίηση και χαρά και αυτά θέλω να μοιραστώ μαζί σας γιατί και ΄σεις έχετε το ανάλογο πάθος . βάλτε χέρι στα αυτοκίνητα σας και αν δεν τα καταφέρετε τότε καταλήξτε στα συνεργεία. δεν έχω τπτ με τα συνεργεία αλλά λίγη μουτζούρα και λαδίλα την τραβάει ο οργανισμός μας ΓΙΩΡΓΟΣ - CELICA TA60 |
|||
09-09-2008, 11:50 AM
|
|||
|
|||
kozani37 Wrote:ευχαριστώ να΄στε καλά. Ακριβως οπως τα λες ομως..... JapanPower UoP Racing website UoP Racing videos Racing, because football, basketball, tennis & golf only require ONE ball.... |
|||
11-12-2008, 06:56 PM
|
|||
|
|||
αντε να το μαζεψουν το μοτερ για να το χαρεις Τολη.
στο καπακι εκτος απο εκκεντροφορους και οστηρια εκανες τιποτα αλλο?? καποια ροικη εξελιξη ανοιγμα βαλβιδων οδηγους μηπως?? απο μπεκ τα ιδια θα βαλεις? και εγω εδω περα μαστορευω με αργους ρυθμους γιατι καποια προβληματα το τελευταιο καιρο με αναγκασαν να απεχω απο τα μαστορεματα και το celica παραμενει κρεμασμενο ακομα. ειχα βγαλει και τα φτερα πριν αρκετο καιρο για να τα αντικαταστησω με τα αλλα που πηρα γιατι τα δικα μου σαπισαν στο σημειο που ειχε τους λασπωτηρες , καθαρισα τους θολους απο τις παλιες και σκασμενες πισσες, τους πισσαρισα ξανα, εβαψα τα μεταλλα και χθες καθισα αργα το βραδυ και μαζεψα την αναρτηση μπροστα. τωρα μπροστα ειναι πεντακαθαρο και σινεμπλοκ και αμορτισερ καινουργια :wink: το θεμα με τα φρενα κολησε γιατι θελει τορνοδουλεια και προσωρινα θα το στησω στα ποδια του με τα δικα του φρενα για να παει για ευθυγραμμιση και κατοπιν στον λαμαρινα για καποια μερεμετια ευτηχως οχι πολλα και να βαφτουν τα φτερα. Αλιμονε τα agx σε ποια σκαλα τα εχεις γιατι εγω τα βλεπω λιγο κουτσουρα και ειναι στην δευτερη οπως ηρθαν. το σηκωσα με τον υδραυλικο γρυλο απο το ψαλιδι και με τα βιας παιζει κανα ποντο. πιστευω αν πατησει κανονικα με τους τροχους να ειναι πολυ καλυτερα τα πραματα διαφορετικα οπου μπαινω αγρια να εχω και ενα τροχο στον αερα σκετη αλητεια στην μεση απ΄την πλατεια επισης ειμαι οπωσδηποτε για θολομπαρα με τετοια αμορτισερ και που να βρεις απο celica. μαλλον και σε αυτο το σημειο θα φαω λουκι μεχρι που να την φτιαξω ΓΙΩΡΓΟΣ - CELICA TA60 |
|||
03-16-2009, 09:19 PM
|
|||
|
|||
νεα επεμβαση σημερα.
μετετρεψα την κοντρα στο διαφορικο σε ρυθμιζομενη. μετα το χαμηλωμα το αμαξωμα εφυγε απο το κεντρο του διαφορικου και μετατοπιστηκε προς τα δεξια. με την ρυθμιζομενη κοντρα τωρα μπορω να τα παιζω μεχρι και 3cm δεξια - αριστερα τωρα ειμαι ετοιμος για ευθυγραμμιση :wink: και ενα βαψιματακι πριν την τοποθετηση ΓΙΩΡΓΟΣ - CELICA TA60 |
|||
03-16-2009, 09:44 PM
|
|||
|
|||
κόστος Γιώργο ??? ή μόνος σου το έφτιαξες ????
AE86 FANATIC!!! |
|||
03-16-2009, 09:53 PM
|
|||
|
|||
15 ευρο στον τορνατζη
ΓΙΩΡΓΟΣ - CELICA TA60 |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Possibly Related Threads... | |||||
Thread | Author | Replies | Views | Last Post | |
General and Offtopic discussion (Greek) #2 | nmwisima | 569 | 421,589 |
12-31-2019 06:49 PM Last Post: Roku_trueno |
|
PROJECT : ITBize it !!! GREEK VERSION ... | alimonos | 112 | 96,587 |
01-09-2014 08:21 PM Last Post: Bean |
|
New Greek Member: Drift Car Wash | DRIFTCARWASH | 22 | 29,670 |
05-08-2013 10:46 AM Last Post: nmwisima |
|
Technical problems (Greek language) | dikolotour | 1,217 | 798,828 |
07-09-2012 10:12 AM Last Post: Apsogos |
|
"When" by Euripides! *Greek* | nmwisima | 3 | 8,782 |
07-02-2012 12:04 PM Last Post: Roku_trueno |
User(s) browsing this thread: 2 Guest(s)