Greek discussion (general, news, mechanics, etc.)
|
12-09-2006, 10:55 AM
|
|||
|
|||
Πωλούνται ελατήρια και κοιλόβερ σετ εμπρόσθια!!!!!
100 ευρώ AE86 FANATIC!!! |
|||
12-09-2006, 12:19 PM
|
|||
|
|||
Ωραίος ο Λευ!
Δηλαδή θα είναι καλύτερο κατα τη γνώμη σου ένα σκληρό ελατηριάκι από coilover. Για την τσέπη μου πάντως καλύτερα θα είναι. Όσον αφορά τα ελατήρια αν είναι πάνω απο 3,5 πόντους ισχύει ότι χαλάει η γεωμετρία? Εσύ λευτέρη από οτι θυμάμαι το είχες χαμηλώσει με χειροποίητα ελατήρια έτσι?? Ήσουν ευχαριστημένος οδηγηκά? Αλι τι μάρκα και σκληρότητα είναι τα ελατήρια?είναι όλα μαζι, (σπειρόματα, πιατέλα ..) ? |
|||
12-09-2006, 04:31 PM
|
|||
|
|||
ΝΙκολάκη έιναι σετ για ΑΕ86 απο e-bay....
τέτοια που έιχει πάρει και ο Βάγγοσ και ο Γώγος :wink: Απλά τα δίνω γιατί δεν με (τον μάστορα εννοώ τον ξάδερφο...) βλέπω να καταφέρνω να τα βάζω σύντομα ... Για το άλλο που ρωτάς τώρα τον Λεφ ... αν χαμηλώσεις πολύ θα έχεις το φαινόμενο bump steer (κοπάνημα στις εγκάρσιες ανωμαλίες ... Το έιχα κι εγώ μέχρι που έβαλα τις προσθήκες (bump steer spacers) της Τ3 (90 Ευρώ αν θυμάμαι καλά οπότε και μειώθηκαν σημαντικά!!! AE86 FANATIC!!! |
|||
12-09-2006, 05:06 PM
|
|||
|
|||
Νίκο,
καταρχάς εγώ δεν είχα χειροποίητα, αλλά τα ελατήρια χαμηλώματος (3cm) της APEX για ΑΕ86, με κόκκινα ΚΟΝΙ. Τα ίδια ελατήρια φοράει και ο Ευριπίδης. Για πολιτική χρήση και την εκάστοτε εκδρομή στην πίστα είναι ΟΚ. Για πιο απόλυτα πράγματα (χρονομέτρηση και ντρίφτ βοηθά ακόμα πιο σκληρό (π.χ. TRD) που όμως πρέπει να φέρεις από έξω, οπότε αυξάνει το κόστος και αρχίζει να έχει νόημα η λύση coilover. Η ερώτηση που πρέπει να απαντήσεις στον εαυτό σου είναι: τι χρήση κάνει το αυτοκίνητο; π.χ ο Στάθης έχει την πολυτέλεια και την οικονομική ευχαίρεια να φτιάξει το trueno όπως το έχει φτιάξει και είναι τέλειο για το σκοπό του. Δοκίμασε να πας με την κοπέλα σου μια εκδρομή όμως και θα σου βγάλει την παναγία. Θα είναι κούτσουρο, εξαιρετικά θορυβώδες (καλό για την πιστά αλλά κακό για ταξίδι :wink και θα απαιτεί συνεχή εγρήγορση από τον οδηγό του. Τώρα γαι το χαμήλωμα, είναι αλήθεια ότι χαλάει η γεωμετρία αν πάς στην υπερβολή. Διορθώνεται με μεταλλικές προσθήκες που μπαίνουνε κάτω από το καλάμι και το φέρνουνε στην αρχική του θέση διορθώνοντας το πρόβλημα. Το ερώτημα είναι όμως το ίδιο. Σε χαμήλωμα πάνω από 3 πόντους το αμάξι θα κοπανάει, η ανάρτηση δεν θα δουλευει σωστά (εκτός και αν φοράς κοντά φυσίγγια απο ΑΕ92 π.χ.) η γεωμετρία θα θέλει διορθωτικές προσθήκες και θα βρίσκει και το εμπρός λάστιχο στο χείλος του φτερού σε φάσεις φόρτισης της ανάρτησης με τον τροχό υπό γωνία. Επιπλέον σκέψου το εξής απλό και λογικό (νομίζω: Θεωρείς ότι έχεις τις γνώσεις και το κριτήριο για να ρυθμίσεις το ύψος μιας ανάρτησης; Την προφόρτιση, φόριση και επαναφορά ενός φυσιγγίου; Να επιλέξεις σκληρότητα ελατηρίου; Πάχος αντιστρεπτικής; Εγώ σίγουρα δεν τις έχω. Το ίντερνετ προσφέρει άφθονη πληροφορία, αλλά δεν υποκαθιστά την πραγματικότητα. Επειδή π.χ. διάβασα ότι ο Ueo ή ο ZaX (ο γαμάτος Κροάτης που έγινε μηχανικάρα μπροστά στα μάτια μας τα τελευταία δυο χρόνια έχει 8kg ελάτήριο μπροστά και 6kg πίσω με την τάδε ρύθμιση στο KONI, δε σημαίνει ότι μου κάνει η ίδια ρύθμιση. Θέλω να πώ ότι πρώτα πρέπει να συνειδητοποιούμε την όποια συγκεκριμένη ανάγκη, μετά να προβληματιζόμαστε στο πως θα την αντιμετωπίσουμε και μετά να προχωράμε σε συνειδητές επιλογές που ξέρουμε από πρίν τι αποτέλεσμα θα έχουν, έστω και θεωρητικά. π.χ. Αν φοράς τα σινεμπλόκ 20ετίας και συζητάς για coilover ξεκινάς πολύ λάθος. Η ανάρτηση του ΑΕ δένει στο σασί με λαστιχένια σινεμπλόκ τα οποία μετά από 20 χρόνια είναι Α. ξύλα και Β. έχουν χαλαρά 1 πόντο τζόγο. Πως μπορεί ο οποιοσδήποτε να οδηγήσει αυτό το αυτοκίνητο και να πεί ότι π.χ. θέλει σκληρότερο ελατήριο ή παχύτερη αντιστρεπτική; Αφού όλη η πληροφορία που περνάει στον οδηγό παραμορφώνεται από τα σινεμπλόκ που είναι ο συνδετικός κρίκος σασί-ανάρτησης. Σόρυ για την πάρλα, αλλά άμα με πιάσει το θεωρητικό μου είμαι ασταμάτητος. |
|||
12-09-2006, 09:28 PM
|
|||
|
|||
Δίκιο έχεις για τα συνεμπλόκ. Εξάλλου όπως προείπα ρωτάω ετσι για να ξέρω στο μέλλον τι θα πράξω.
Τα ΑΡΕΧ φοράει και ο Rose αλλά δεν μου πολυαρέσουν, ( όπως και του Νικου ) θα ήθελα κάτι σκληρότερο. Και εννοείται πως μαζί μετο χαμήλωμα θ αμπούν και τα ανάλλογα RCA. εσένα Λευ τα ΑΡΕΧ σου αρεσαν? Γιώργο αυτά τα spacers κάνουν όντως δουλειά? |
|||
12-09-2006, 09:47 PM
|
|||
|
|||
όπως γράφω και παραπάνω ΝΑΙ !
τα συστήνω ανεπιφύλακτα ! AE86 FANATIC!!! |
|||
12-10-2006, 12:32 AM
|
|||
|
|||
Για πολιτική χρήση μια χαρά ήτανε. Για ντριφτ θέλεις πιο σκληρα.
|
|||
12-10-2006, 12:35 AM
|
|||
|
|||
Siga tous epagelmaties pou eimaste re paidia. pare ta APEX kai skase.
danielvanderwoude Wrote:looks like the nmwisima joke saved you in the endhttp://www.jdmbits.com |
|||
12-10-2006, 12:43 AM
|
|||
|
|||
Τώρα εσύ τι πετάγεσαι σαν τη μπούτσα; Μπορεί να θέλει να κάνει ντρίφτ ο Νίκος. Εσένα τι σε νοιάζει; Παλιοχλέμπουρα
Άσε που με αυτή τη μαλακία πόστ που έκανες χάλασες το στρογγυλό 2500 που είχες σε αριθμό ποστ. Βιαστικέ, έ βιαστικέ. |
|||
12-10-2006, 12:17 PM
|
|||
|
|||
nmwisima Wrote:Siga tous epagelmaties pou eimaste re paidia. pare ta APEX kai skase. Ίσα μωρή κομμώτρια! |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Possibly Related Threads... | |||||
Thread | Author | Replies | Views | Last Post | |
General and Offtopic discussion (Greek) #2 | nmwisima | 569 | 420,940 |
12-31-2019 06:49 PM Last Post: Roku_trueno |
|
PROJECT : ITBize it !!! GREEK VERSION ... | alimonos | 112 | 96,483 |
01-09-2014 08:21 PM Last Post: Bean |
|
New Greek Member: Drift Car Wash | DRIFTCARWASH | 22 | 29,659 |
05-08-2013 10:46 AM Last Post: nmwisima |
|
Technical problems (Greek language) | dikolotour | 1,217 | 798,169 |
07-09-2012 10:12 AM Last Post: Apsogos |
|
"When" by Euripides! *Greek* | nmwisima | 3 | 8,776 |
07-02-2012 12:04 PM Last Post: Roku_trueno |
User(s) browsing this thread: 36 Guest(s)