Technical problems (Greek language)
|
03-13-2009, 05:37 PM
|
|||
|
|||
drako323 Wrote:Ρε παίδες, αν δεν είναι πολύ κόπος, μπορεί κάποιος να τσεκάρει αν ζεσταίνεται η ηλεκτρονική του μετα από μια μικρή διαδρομή? ζεσταίνεται και η ηλεκτρονική και ο πολλαπλασιαστής ιδίως το καλοκαίρι. κάποτε σε μια διαδρομή μεταξύ Ηγουμενίτσα Γιάννενα με καύσωνα άρχισαν κάποιες διακοπές και ρεταρισματα σαν να δούλευε με 2 κυλίνδρους και έσβηνε. μετά από ένα λεπτό δούλευε κανονικά και σε λίγο πάλι τα ίδια, είχα αγανακτήσει και ήθελα περίπου 250χλμ για να φτάσω Κοζάνη. η ηλεκτρονική ζεματούσε δεν πιανόταν με τπτ. όταν μετα κόπων και βασάνων έφτασα κοντά στα Γιάννενα ο καιρός άλλαξε και η θερμοκρασία έπεσε και τότε σταμάτησαν και τα προβλήματα και έφτασα Κοζάνη χωρίς καμία διακοπή. κάτι δεν μου έκατσε καλά με την ηλεκτρονική που ζεσταινόταν τόσο πολύ και έβαλα πάνω μια ψήκτρα και από τότε δεν συνάντησα πρόβλημα με την ηλεκτρονική. επίσης ο πολλαπλασιαστής καλά είναι να δροσίζετε με κρύο αέρα. οταν ζεσταίνεται ανεβαίνει η ωμική αντίσταση με αποτέλεσμα να πέφτει η τάση στο μπουζί. ο κρύος πολλαπλασιαστής αποδίδει καλύτερα. εχω δει πολλαπλασιαστές σε αγωνίστηκα να είναι ακριβώς πίσω από την μάσκα ΓΙΩΡΓΟΣ - CELICA TA60 |
|||
03-13-2009, 06:12 PM
|
|||
|
|||
tolisspi Wrote:Γιωργο, και ποσο πρεπει να ειναι η συμπιεση στους θαλαμους με αυτα που εχω βαλει? Τολη δεν ξέρω ακριβώς πόσο πρέπει να είναι η συμπίεση αλλά σίγουρα μεγαλύτερη όταν μιλάμε για πιστόνια hi comp. και 11+/1. εδώ όμως συμβαίνει κάτι περίεργο. δεν είναι εύκολο να μεγαλώσεις τον χώρο καύσεως πχ την κεφαλή δεν μπορείς να την ανεβάσεις παρά μόνο να την κατεβάσεις στην πλάνη, η φλάντζα πάλι όσο και χοντρή να ήταν 1.6mm πάλι δεν μπορεί να κατέβει τόσο η συμπίεση, εκεί που δεν ξέρω τι συμβαίνει είναι με τον κύλινδρο και για να είμαι πιο σαφής ο κορμός είναι από GZE και εκεί δεν ξέρω αν το πιστόνι ανεβαίνει τόσο πάνω όσο χρειάζεται και το λέω αυτό γιατί ο gze έχει χαμηλή συμπίεση. ναι μεν έχει διαφορετικά πιστόνια αλλά μήπως και ο κύλινδρος είναι λίγο πιο ψηλός ? αν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε θέλει πλανιαρισμα ο κορμός για να βγουν τα πιστόνια πιο πάνω για να ανέβει η συμπίεση. αν μπορούσε κάποιος να σε κάνει μια ογκομετρηση θα σου έλεγε και τι αναλογία συμπίεσης έχεις ακριβώς σημασία έχει ότι κάτι συμβαίνει και σε τυραννάει συνεχώς γμτ μακάρι να βρεις το πρόβλημα για να χαρείς το εργαλείο σου ΓΙΩΡΓΟΣ - CELICA TA60 |
|||
03-13-2009, 07:40 PM
|
|||
|
|||
Δεν ξερω Γιωργο, αλλά απο φωτο που εχω τραβηξει κατα την προετοιμασια του μοτερ, το πιστονι βγαινει απεξω απο τον κυλινδρο (και μερικοι με κοροιδευουν που τραβαω φωτο αλλά να που αρκετες φορες χρειαζονται.
Δεν ξερεω, αλλά ο 4agze εχει ενα σωληνα πανω στο μπλοκ και αυτον ο μηχανικος τον εχει συνδεσει με το catch oil. Ογκομετρηση πως γινεται? Αδειο το μοτερ απο λαδια και ριχνεις καποιο υγρο? Εχω μια φοβια οτι τα προβληματα πρεπει να ειναι ηλεκτρολογικα/ηλεκτρονικα γιατι πριν κανω οτιδηποτε, το ειχα παει για δυναμομετρηση και εβγαλε 103 αλογα παρολο την 170-175 συμπιεση που ειχα στους θαλαμους καυσης και η ροπη σαν εγκεφαλογραφημα με εφιαλτες. **COROLLA EE80 - 4AGE 124HP** |
|||
03-13-2009, 08:55 PM
|
|||
|
|||
tolisspi Wrote:Δεν ξερω Γιωργο, αλλά απο φωτο που εχω τραβηξει κατα την προετοιμασια του μοτερ, το πιστονι βγαινει απεξω απο τον κυλινδρο (και μερικοι με κοροιδευουν που τραβαω φωτο αλλά να που αρκετες φορες χρειαζονται. ετσι πληροφοριακα ο παραδοσιακός τρόπος ογκομετρησης γίνεται από την τρύπα του μπουζί με ογκομετρικό σωλήνα και λάδι (δεν το έκανα ποτέ το γνωρίζω θεωρητικά αυτά απ΄οτι ξέρω τα κάνουν οι βελτιωτές τα ηλεκτρονικά είναι θέμα διαχείρισης στην λειτουργία του κινητήρα η συμπίεση είναι θέμα κινητήρα άσχετη με τα ηλεκτρονικα ΓΙΩΡΓΟΣ - CELICA TA60 |
|||
03-14-2009, 01:20 PM
|
|||
|
|||
Λοιπον μαγκες,που δεν πηρα φωτια χθες!
Τα "κλ@σε" ενα σωληνακι που ειχαμε παλιοτερα για το οργανο της πιεσης πανω στην μπεκιερα και γεμισε αναμεσα στα καπακια των εκκεντροφορων ισα με 3 δαχτυλα βενζινη! Και τα μπουζοκαλωδια σκανε και εξω! Oχι,δεν το πουλαω... |
|||
03-14-2009, 02:34 PM
|
|||
|
|||
Super Marios Wrote:Λοιπον μαγκες,που δεν πηρα φωτια χθες! Κατσε καλα ρε συ....!!! Η τσικνοπεμπτη περασε! |
|||
03-14-2009, 03:49 PM
|
|||
|
|||
Επικυνδινα σπορ Μαριε... Πως παει το στρωσιμο?
JapanPower UoP Racing website UoP Racing videos Racing, because football, basketball, tennis & golf only require ONE ball.... |
|||
03-14-2009, 03:52 PM
|
|||
|
|||
πάρε κανα λαχείο !!! πάιξε κανα τζόκερ !!! ........
AE86 FANATIC!!! |
|||
03-14-2009, 04:58 PM
|
|||
|
|||
Εφαγα μια ακομα ηττα το μεσημερι!
Εκει που πηγαινα στο χωριο βλεπω θερμοκρασια κοκκινο! προχωραω λιγο,φτανω σπιτι,ανοιγω καπο φουλ στα νερα! Μαλλον τα'φτυσε ο θερμοστατης,τωρα θα το λυσουμε να δουμε. Εκανα 400χλμ μεχρι τωρα. Αλλα 100 χαλαρα (εως 4000-4500) και μετα ψιλο ανοιγματακια. Oχι,δεν το πουλαω... |
|||
03-14-2009, 06:22 PM
|
|||
|
|||
Super Marios Wrote:.....το οργανο της πιεσης πανω στην μπεκιερα ...... αυτο το οργανο θελω να το βαλω και εγω απο καιρο πανω στην μπεκιερα. ανοιξες αλλη τρυπα ή το πηρες απο το κρυο μπεκ? ΓΙΩΡΓΟΣ - CELICA TA60 |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Possibly Related Threads... | |||||
Thread | Author | Replies | Views | Last Post | |
General and Offtopic discussion (Greek) #2 | nmwisima | 569 | 420,846 |
12-31-2019 06:49 PM Last Post: Roku_trueno |
|
PROJECT : ITBize it !!! GREEK VERSION ... | alimonos | 112 | 96,480 |
01-09-2014 08:21 PM Last Post: Bean |
|
New Greek Member: Drift Car Wash | DRIFTCARWASH | 22 | 29,658 |
05-08-2013 10:46 AM Last Post: nmwisima |
|
"When" by Euripides! *Greek* | nmwisima | 3 | 8,776 |
07-02-2012 12:04 PM Last Post: Roku_trueno |
|
Stock AE86 Dynoed (Greek) | Rosedrift | 28 | 25,099 |
04-30-2012 07:55 PM Last Post: Apsogos |
User(s) browsing this thread: 5 Guest(s)